Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno oro uosto „sprogdintojo“ byla pasiekė teismą – vaikinas norėjo sukliudyti draugei išvykti

Kauno apskrities VPK pareigūnai į teismą perdavė bylą dėl liepos 13 dienos naktį suteikto melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų ar ištikusią nelaimę. Pranešėjas – jaunas vaikinas, apie bombą ir ketinimą nusižudyti Kauno oro uoste melagingai pranešęs, norėdamas Lietuvoje sulaikyti draugę.
Kauno oro uoste
Kauno oro uoste / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno apskrities VPK Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, vadovaujant Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros prokurorams, į teismą perdavė bylą dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų ar ištikusią nelaimę.

Tyrimo metu nustatyta, jog 17-metis Ukmergės miesto gyventojas, siekdamas sukliudyti savo draugės išvykimui, 2015 metų liepos 13 dienos naktį, iš savo mobiliojo ryšio telefono paskambino į policiją ir pranešė apie Kauno oro uoste padėtą bombą ir ketinimą nusižudyti.

 

Atsižvelgiant į pranešimo pobūdį, buvo iškviestos specialiosios tarnybos, Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai, evakuoti tuo metu oro uoste buvę žmonės. Detaliai apžiūrėjus visas oro uosto patalpas sprogmenų nebuvo rasta.

Netrukus policijos pareigūnai nustatė ir sulaikė įtariamąjį asmenį.

Toks jauno vyro pajuokavimas jam gali kainuoti ne tik bausmę pagal Baudžiamojo kodekso 285 straipsnį (Melagingas pranešimas apie visuomenei gresiantį pavojų ar ištikusią nelaimę). Jam gali tekti atlyginti padarytą žalą melagingai iškvietus specialiąsias tarnybas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius