Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kauno pareigūnai sulaikė kanapių „derlių“ nuiminėjančius asmenis

Tikrindami turimą surinktą žvalgybinę informaciją, birželio 16 d. Kauno apskrities policijos pareigūnai Marijampolės rajone, Gudelių seniūnijoje, esančios sodybos pagalbinėse patalpose aptiko ne tik itin didelį kiekį galimai augalinės kilmės narkotinės medžiagos kanapių, bet ir visą jų auginimo laboratoriją, džiovinimui ir apdirbimui skirtą įrangą, – informuoja Kauno apskrities policija.
Kanapių „derlius“ Marijampolės raj.
Kanapių „derlius“ Marijampolės rajone / Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdyboje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto kanapių auginimo ir neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu turint tikslą jas platinti.

Pareigūnai toje pačioje sodyboje taip pat aptiko ir pačiame darbo įkarštyje sulaikė asmenis, kurie tuo metu nuiminėjo kanapių „derlių“.

Iš viso sulaikyti ir įtarimai pareikšti penkiems asmenims. Marijampolės apskrities gyventojui, gimusiam 1978 m., paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas trims mėnesiams. Dar dviems tos pačios apskrities gyventojams, gimusiems 1984 m. ir 1987 m., paskirtas suėmimas dešimčiai dienų. Sulaikytam Kauno miesto gyventojui, gimusiam 1978 m., paskirtas suėmimas dviems mėnesiams.

Taip pat sodyboje pareigūnai sulaikė ir moterį, gimusią 1978 m. Šiai Marijampolės apskrities gyventojai paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Už šią nusikalstamą veiką asmenims gresia laivės atėmimas iki penkiolikos metų.

Tyrimą kontroliuoja ir organizuoja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

VIDEO: Kauno pareigūnai sulaikė kanapių „derlių“ nuiminėjančius asmenis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius