Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
2023 08 25 /2023 08 28

Kauno policija – apie Laisvės alėjoje įvykdytą kruviną išpuolį: banditai tik bandė pagąsdinti vieni kitus

Penktadienio popietę Kauno Laisvės al. ginkluota bei kaukėta gauja užpuolė restorano terasoje sėdėjusius žmones. Įvyko kruvinos muštynės. Vienas iš nukentėjusiųjų – į ligoninę pristatytas su nusikalstamu pasauliu siejamas Rytis Sadauskas. Teisėsauga ėmėsi įtariamųjų paieškos. Penktadienio vakarą Kauno policijos komisariate surengta spaudos konferencija. Įtariamieji jau nustatyti, jie ieškomi.
Užpuolimas restorane „Grilintas Cinamonas“
Užpuolimas restorane „Grilintas Cinamonas“ / Karolinos Stažytės nuotr.

Rugpjūčio 25 dieną 13.20 valandą buvo gautas pranešimas, kad Kaune, Laisvės alėjoje, „Grilintas cinamonas“ restorano lauko terasoje, kilo muštynės, kurių metu galimai 6 asmenys užpuolė 4 vyrus ir 1 moterį.

Anot liudytojų, užpuolikai buvo apsirengę juodai, kaukėti, ginkluoti kastetais ir metaliniais strypais. Įvykus susirėmimui, skraidė restorano inventorius, ant grindinio liejosi kraujas. Vienas iš kaukėtųjų suriko: „Aš vis tiek tave užmušiu“.

Vietos gyventojas tikino matęs, kad buvo sužalotas ir vienas iš užpuolikų – jis, susiėmęs už kaklo, bėgo į vidinį Laisvės alėjos kiemą.

Vienas užpuolimo metu nukentėjęs vyras buvo pristatytas į gydymo įstaigą, likę asmenys iš įvykio vietos pasišalino.

Paaiškėjo, kad sužalotasis – su nusikalstamu pasauliu siejamas Rytis Sadauskas.

15min nuotr./Rytis Sadauskas
15min nuotr./Rytis Sadauskas

Netrukus, 15min žiniomis, į Kauno klinikas automobiliu buvo pristatytas dar vienas nukentėjusysis.

VIDEO: Penktadienį Kaune, Laisvės alėjoje, kaukėti bei strypais ginkluoti banditai užpuolė kavinėje sėdinčius vyrus

Įtariamieji nustatyti

Prabėgus kiek daugiau nei 4 valandoms po įvykio, policijos generalinis komisaras Renatas Požėla ir Kauno apskrities VPK viršininko pavaduotojas Darius Pliavga suteikė žiniasklaidai platesnį komentarą apie tai, kaip vyksta įtariamųjų paieška.

„Įvykis susijęs su nusikalstamų grupuočių santykių aiškinimusi. Policija nustatė galimus įtariamuosius. Vykdoma jų paieška. Pašaliniai asmenys, buvę kavinėje, nenukentėjo. Nukentėjo tik asmenys, susiję su nusikalstamomis grupuotėmis. Sužalojimai jų nėra rimti. Pagal pirminę informaciją įvykis mums kaip ir aiškus“, – teigė D.Pliavga.

Anot jo, įvykio vietoje yra surinkta bylai reikšmingų įkalčių.

Vienas nukentėjusysis yra išleistas jau iš gydymo įstaigos. Iš viso nukentėjo 4 asmenys, į ligoninę pristatyti 3.

„Tai yra brutalu, įžūlu, mes to netoleruojame. Motyvai – senesni konfliktai. Mūsų žiniomis, jie anksčiau konfliktavę. Tai tolimesnis santykių aiškinimasis. Grupuotės neturi pavadinimų, turi tik savo autoritetus“, – patikino D.Pliavga.

Nukentėjusieji neduoda parodymų. Tikėtina, jie nepareikš jokių pretenzijų, tačiau nukentėjusiaisiais jie vis tiek bus pripažinti, nes vykdomas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Darius Pliavga
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Darius Pliavga

Tokio nusikaltimo seniai nebuvo

Preliminariais duomenimis, užpuolikų buvo 8.

Paklaustas, ar iš užpuolikų taip pat kuris atsidūrė gydymo įstaigoje, D.Pliavga atsakė, kad ne.

Įtariamųjų paieška vykdoma visoje Lietuvoje, ne tik Kaune.

„Daug metų tokių įvykių Kaune nebuvo. Nei 3, nei 5 metai atgal tokio įvykio Laisvės alėjoje nebuvo. Buvo gal tik neblaivių asmenų pasistumdymai“, – patikino Kauno apskrities policijos atstovas.

Pasak R.Požėlos, šiam nusikaltimui buvo pakankamai gerai pasiruošta iš anksto. Tai įrodo turėtos maskavimosi priemonės, įrankiai, kuriais buvo padaryti fiziniai kūno sužalojimai. Šaunamieji ginklai, tiesa, nebuvo naudoti.

„Iškart po rezonansinio įvykio policijai yra aišku tiek dėl motyvų, tiek dėl priežasčių. Tai vertinu kaip vienkartinį, vienetinį įvykį. Tokių netolimoje praeityje nebuvo pasitaikę. Taip, jis pasižymi savo brutalumu, viešu įžūlumu. Policija tokių dalykų netoleruoja. Darysi viską, kad tokių įvykių ateityje nebūtų. Ar visuomenė gali jaustis saugi miesto centre? Tikrai gali“, – pabrėžė policijos generalinis komisaras, pažadėjęs, kad bus padaryta viskas, jog būtų užkirstas kelias tokiam gaujų santykių aiškinimuisi.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Renatas Požėla
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Renatas Požėla

Anot jo, šiemet, per 7 mėnesius, padaugėję Lietuvoje tik plėšimų. Nužudymų – dešimčia mažiau. Viešoje vietoje įvykdytų nusikaltimų – 15 proc. mažiau. Smurtinių nusikaltimų skaičius, R.Požėlos teigimu, turi toliau tendenciją mažėti.

„Vienas iš motyvų galimai gali būti, kad buvo bandyta pagąsdinti tokiu būdu. Kad štai, mes į nieką nekreipiame dėmesio, kad tai vieša vieta, centras, tarp žmonių. Galbūt toks motyvas, bet nenoriu užbėgti įvykiams už akių“, – šiandienos išpuolio motyvą atskleidė generalinis komisaras.

Papildyta rugpjūčio 28 d. Vėliau policija patikslino įvykio detales suvestinėje.

Paskelbta, kad rugpjūčio 25 d. apie 13 val. 18 min. Kaune, Laisvės al., restorano lauko erdvėje, prie staliuko sėdėjusių keturių vyrų ir moters pribėgo grupė kaukėtų vyrų, kurie juos sumušė.

Įvykio metu nukentėjo vyras (g. 1973 m.), kuris, suteikus med. pagalbą, gydomas ambulatoriškai. Taigi į ligoninę greitąja buvo pristatytas ir daugiausiai sužalojimų patyrė ne R.Sadauskas.

Kiti nukentėję asmenys iš įvykio vietos pasišalino, tačiau tą pačią dieną į ligoninę kreipėsi vyras (gim. 1980 m.) ir vyras (gim. 1997 m.), kurie, suteikus med. pagalbą, gydomi ambulatoriškai. R.Sadauskas, kaip galima suprasti, į gydymo įstaigą atvyko vėliau pats.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo (Baudžiamojo kodekso 284 str. – baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų) bei nesunkaus dviejų ar daugiau žmonių sveikatos sutrikdymo (Baudžiamojo kodekso 138 str. 2 d. 5 p. – gresia laisvės atėmimas iki penkerių metų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius