TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti

Kauno policija „Lexus“ savininką nori pamokyti eismo kultūros: sukėlė avarinę situaciją, smurtavo prieš kitą vairuotoją

Kauno apskrities policijos pareigūnai atlieka tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo, kuomet gruodžio 8 dieną apie 11.30 valandą Kauno Baltų prospekte automobilio „Lexus RX450H“ vairuotojas sukėlė avarinę situaciją, o pareiškėjui panaudojus automobilio garsinį signalą, prieš jį smurtavo, užblokavo kelią kitiems eismo dalyviams, taip pažeisdamas viešąją tvarką.
„Lexus UX 300e“
„Lexus“/ Asociatyvi nuotr. / Gamintojo nuotr.

Gyventojus, kurie nurodytu laiku buvo nusikalstamos veikos padarymo vietoje ir dėl to neturėjo galimybės pravažiuoti nurodyta gatve, taip pat asmenis, žinančius, kas galėjo vairuoti minėtą „Lexus“ automobilį bei galinčius suteikti informacijos apie įvykį, prašoma kreiptis į Kauno apskrities VPK tel. (8 700) 60632 arba rašyti el. paštu jurate.surviliene@policija.lt.

Šį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 3-ojo skyriaus prokurorai.

Smurtas keliuose auga - tokie viešosios tvarkos pažeidimai Kauno apskrityje užfiksuoti nebe pirmą kartą. Lapkričio mėnesį pradėta keletas tyrimų dėl panašiomis aplinkybėmis padarytų viešosios tvarkos pažeidimų.

Lapkričio 18 dieną apie 15.45 valandą Kauno K.Baršausko gatvėje kilusio konflikto metu tarp dviejų automobilių vairuotojų, automobilio „Audi S6“ vairuotojas viešoje vietoje įžūliu elgesiu, piktybiškai tyčiodamasis, vandališkais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams, sutrikdė visuomenės rimtį ir tvarką, smurtavo prieš kito automobilio vairuotoją.

Lapkričio 19 dieną apie 15.40 valandą Kauno Karaliaus Mindaugo prospekte dėl automobilių stovėjimo vietos kilusio konflikto metu automobilio „Mercedes Benz“ vairuotojas taip pat elgėsi įžūliai, smurtavo prieš kito automobilio vairuotoją, demonstravo nepagarbą aplinkiniams ir trikdė viešąją tvarką.

Lapkričio 21 dieną apie 10 valandą Kauno Pramonės prospekte prieš automobilio vairuotoją smurtavo jam nepažįstamas asmuo. Visais atvejais pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Pareigūnai pabrėžia, kad tokie įžūlūs viešosios tvarkos pažeidimai nėra toleruotini, o už tai Baudžiamajame kodekse numatyta baudžiamoji atsakomybė – viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius