-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno policijos gaudynės: girtas prie vairo – trečią kartą ir be teisių

Kovo 20 d. apie 20 val. Kaišiadorių rajono Pravieniškių 1-ame kaime vyko „VW Pasat“ gaudynės. Nesuvaldęs automobilio, girtas vairuotojas nuvažiavo į šalikėlę. Išlipti iš automobilio savo valia jis nepanoro – tvirtai laikėsi vairo. Paaiškėjus, kad užgėręs jis vairavo nebepirmą kartą, pareigūnai iš prasižengėlio sulaukė ir kyšio pasiūlymo.

Kauno apskrities VPK informuoja, jog kovo 20 d. 19.35 val. buvo gautas pranešimas, kad Kaišiadorių r., Pravieniškių 2-ame k., važinėja automobilis „VW Passat“, kurio vairuotojas, galimai, - be vairuotojo pažymėjimo.

Apie 20 val. Kauno apskrities VPK Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos pareigūnai Kaišiadorių r., Pravieniškių 1-ame k., Rumšiškių g., pastebėjo važiuojantį minėtą automobilį.

Pareigūnams privažiavus prie automobilio galo, įjungus šviesos ir garso signalus bei garsiakalbio pagalba pradėjus stabdyti transporto priemonę, „VW Passat“ vairavęs asmuo nereagavo ir toliau važiavo link Pravieniškių 2-ojo k.

Persekiojant transporto priemonę, po kurio laiko buvo įsukta į miško kelią, tačiau už kelių šimtų metrų vairuotojas nesuvaldė transporto priemonės ir slidžiame kelyje nuslydo į šalikelę. Netrukus išlaipinta 26-rių metų keleivė, o vairuotojas lipti iš vairuotos transporto priemonės nepanoro – 29-rių metų vyras įsikibo į vairą. Tačiau netrukus jis vis dėlto pareigūnų buvo išlaipintas.

Vairuotojas buvo akivaizdžiai neblaivus, su savimi neturėjo jokių dokumentų, pradėjo pareigūnų prašyti, kad nebūtų rašomas protokolas ir kad galima susitarti. Nors vyras buvo perspėtas, kad už kyšio siūlymą numatyta baudžiamoji atsakomybė, jis į tai nereagavo ir toliau primygtinai daug kartų siūlė susitarti bei po savaitės atvežti 300 eurų.

Vairuotojui alkotesteriu nustatytas vidutinis girtumas – 1,93 prom. 

Keleivę netrukus pasiėmė jos vyras, o pats automobilis buvo nugabentas į automobilių saugojimo aikštelę.

Kaip paaiškėjo, vairuotojas išgėręs prie vairo sėda nebe pirmą kartą – jam jau du kartus prieš tai buvo paskirtos administracinės nuobaudos.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 227 str. 2 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius