Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kauno policijos patarimas: neviešinkite internete, kad išvykstate atostogų

Įsibėgėjanti vasara vis dažniau skatina gyventojus planuoti atostogas. Norėdami, kad jas lydėtų tik geri prisiminimai, privalu pasirūpinti savo turto saugumu. Tam, kad efektyviai tai užtikrintume, turime žinoti, kokios priemonės yra efektyvios, pasiekiamos kiekvienam ir kokias dažniausiai klaidas darome, apie tai net nesusimąstydami.
Lagaminas
Atostogos/ Asociatyvi nuotr. / 123rf.com nuotr.

Pareigūnai primena visuomet rakinti namų duris, net kai paliekate juos vos kelioms minutėms. Išvykstant atostogauti netalpinkite apie tai informacijos į socialinius tinklus, arba padarykite šią informaciją prieinamą tik uždaram artimųjų ratui. Be to, pasirūpinkite namuose liekančio turto saugumu, esant galimybei nepalikite juose itin brangių ir vertingų daiktų.

Vagišiai gali sekti jūsų viešinamą informaciją ir žinodami, kad nieko nėra namuose, užsukti „patikrinti“, kas vertingo palikta. Norint sumažinti tikimybę tapti ilgapirščių aukomis, primename įsirengti namuose patikimą signalizaciją.

Siekiant išvengti vagysčių ir ir nuo automobilių, derėtų jį statyti kuo arčiau namų, gerai matomoje ir apšviestoje vietoje, jei yra galimybė laikyti saugomose aikštelėse. Primename, nepalikti automobilyje akivaizdžiai matomų vertingų daiktų, kad šie netaptų masalu vagišiams.

Sužinoti dar daugiau patarimų ir informacijos, kaip apsaugoti savo turtą Kauno apskrities policijos pareigūnai kviečia gyventojus atvykus į prevencinius renginius, kurie birželio 19 d. nuo 16 iki 20 valandos vyks:

  1. Kaune prie Kauno pilies;

  2. Kėdainių J.Basanavičiaus gatvėje prie pastato Nr. 53;

  3. Kaišiadorių Teofiliaus Matulionio aikštėje.

Renginio dalyviai susipažins su dažniausiai pasitaikančiais įsibrovimo į gyvenamąsias patalpas būdais bei apsisaugojimo nuo tokių įsibrovimų galimybėmis. Pareigūnai taip pat patars, kaip netapti sukčių aukomis ir kvies visus norinčius pasižymėti savo dviračius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius