-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 09 08 /15:44

Kauno r. liepsnojo viešbutis: evakuota 20 žmonių, keli vyrai šoko pro langą

Trečiadienio rytą Kauno rajone, Pagirių kaime, degė viešbutis „Rivjera“, ugniagesiai evakavo net 20 žmonių, kai kam teko gelbėtis ir savarankiškai. Įtemptais įvykio prisiminimais pasidalino ir Kauno rajono Greitosios medicinos pagalbos vadovė, tą naktį dalyvavusi gelbėjimo operacijoje.
Į iškvietimą dėl paryčiais užsiliepsnojusio viešbučio skubėjo vykti visos pagalbos tarnybos
Į iškvietimą dėl viešbučio gaisro Kauno r. skubėjo visos pagalbos tarnybos / Kauno rajono GMP nuotr.

Kaip pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, pranešimas apie gaisrą viešbutyje „Rivjera“ gautas 4.52 val.

Atvykus ugniagesiams, du žmonės iš antrojo aukšto jau buvo iššokę pro langą: vienas 1995 metais gimęs vyras susižalojo ranką, kitas jo bendraamžis buvo prisikvėpavęs dūmų. Abu išvežti į gydymo įstaigą.

Kitus viešbučio gyventojus Garliavos ugniagesiai nulaipino ištraukiamosiomis kopėčiomis.

Pirmajame pastato aukšte buvo įkurtos baldų gamybos, o antrajame – apgyvendinimo patalpos. Čia gyveno darbininkai, 12 iš jų – Baltarusijos ir Ukrainos piliečiai. Pasak ugniagesių, evakuoti žmonės elgėsi ramiai.

„Kai atvyko ugniagesiai, degimas buvo gana lokalus, gaisras nebuvo labai išplitęs – degė 12 kv. m patalpa rūsyje ir pirmojo aukšto laiptinė virš jo, tačiau dūmai per ją labai greitai sklido į antrąjį aukštą, kur gyveno žmonės, – sakė Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Pajėgų valdymo skyriaus specialistas Evaldas Korsakas. – Todėl iš pradžių visos pajėgos buvo mestos ne gaisrui gesinti, o viešbučio gyventojams evakuoti. Gaisras buvo likviduotas 6 val. Nuo karščio skilo laiptinės langai, išsilydė plastikas“.

Aplink pastatą buvo laikomos pjuvenos ir medžio plokštės. Pasak E.Korsako, degimo požymių buvo tiek pastato viduje, tiek išorėje.

„Gaisras galėjo kilti ir nuo numestos nuorūkos lauke, o viduje po laiptais buvo laikomas šaldiklis, buvo sukrautas porolonas ir plokštės, tad ir čia galėjo kas nors užsidegti.“

Gaisrą gesino 14 ugniagesių gelbėtojų iš Kauno PGV 1-osios komandos, Garliavos komandos ir Kauno rajono priešgaisrinės saugos tarnybos Poderiškių ugniagesių komandos, suvažiavę su keturiomis gaisrinėmis autocisternomis ir automobilinėmis kopėčiomis, gaisro vietoje budėjo trys greitosios medicinos pagalbos ekipažai.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos duomenimis, pastate yra priešgaisrinė signalizacija, tačiau ji nepajungta, autonominiai dūmų detektoriai buvo įrengti tik antrame aukšte.

Kauno rajono Greitosios medicinos pagalba savo feisbuko profilyje pasidalino savo vadovės Jūratės įspūdžiais iš įvykio.

Moters liudijimais, pranešimas apie gaisrą ir galimai nukentėjusius asmenis buvo gautas prieš pat budėjimo pabaigą, 4.55 val.

Namo kieme panika. Tarp gelbėjimo darbus atliekančių PGT vyrų blaškosi tik su apatiniais rūbais iš uždūminto namo įvairiais būdais ištrūkę žmonės.

Vadovė pasakojo, kad su kolega iš anksto aptarė veiksmų planą, o iki nurodyto adreso jiems buvo ne taip ir toli – vos 4 minutės.

Medikės liudijimais, jau bevažiuojant iš tolo buvo matyti iš viešbučio virstantys dūmai.

„Namo kieme panika. Tarp gelbėjimo darbus atliekančių PGT vyrų blaškosi tik su apatiniais rūbais iš uždūminto namo įvairiais būdais ištrūkę žmonės. Apie detalesnį nelaimės mastą informacijos iš gelbėtojų kol kas neturim. Pradedam pacientų rūšiavimo veiksmus. Į komandą: „vaikštantys prieikite prie GMP automobilio“, atsiliepia 5 nukentėjusieji. Tarp jų mama su vaiku ant rankų“, – prisiminimais apie įtampos kupiną naktį dalinosi moteris.

Kauno rajono GMP vadovė pasakojo, kad pirmiausia apžiūrėjo susižalojusį, pro langą šokusį vyrą, kuris gelbėjosi nuo ugnies. Kiti žmonės buvo išsigandę ir sušalę.

„Lig šiol ausyse aidi sirenos, žmonių riksmai, gelbėtojų komandos. Dėkoju savo kolegoms Jolantai, Gyčiui, perėmusiems sunkiausiai nukentėjusį jaunuolį. Taip pat dėkoju dispečerei už nuolat tikslintą informaciją iki atvykstant į įvykio vietą, ačiū pamainos vyr. gydytojai už nuolatinį komunikavimą ir koordinavimą. Savo komandos nariui Tomui dėkoju už ramų, profesionalų darbą komandoje.

Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyrai suvaldė ugnį, visi išgelbėti. O tai ir yra svarbiausia. Dar kartą pasikartojom realioje situacijoje masinės nelaimės algoritmą“, – padėką savo komandai išreiškė vadovė Jūratė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius