TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 06 01 /20:59

Neblaivaus įkliuvusio LAT teisėjo įgaliojimai sustabdyti, prezidentūrai pranešta

Kauno apskrities policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė 15min patvirtino, kad šiandien Kauno rajone, A1 kelyje ties Grabuciškių kaimu, sustabdytas neblaivus vairuotojas, turintis teisinę neliečiamybę.
Arvydas Daugėla
Arvydas Daugėla / Nuotr. iš asmeninio archyvo

Anot jos, policijos pareigūnai sulaukė skambučio dėl galimai neblaivaus asmens, vairuojančio automobilį minėtoje kelio atkarpoje. Sustabdžius įtartiną „Mercedes Benz“ automobilį paaiškėjo, kad jo vairuotojas – 1964 m. gimęs, teisinę neliečiamybę turintis vyras – neblaivus (1,84 prom.)

Lietuvos aukščiausiojo teismo (LAT) atstovė spaudai Rimantė Kraulišė 15min patvirtino, kad neblaivus vairavęs asmuo – LAT Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjas Arvydas Daugėla, pareigas einantis nuo 2019 birželio mėnesio.

Kaip antradienio vakarą 15min teigė R.Kraulišė, laikinai šio teismo pirmininkės pareigas einančiai Sigitai Rudėnaitei situacija yra žinoma, laukiama oficialaus policijos patvirtinimo.

Pirmininkė turi teisę, bet ne pareigą kreiptis į Teisėjų etikos ir drausmės komisiją dėl bylos iškėlimo. Imtis šio veiksmo ar ne, bus sprendžiama rytoj. Dėl teisėjo įgaliojimų sustabdymo sprendžia Lietuvos Respublikos Prezidentas.

Prieš tapdamas Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėju A.Daugėla pats 8-erius metus dirbo Teisėjų etikos ir drausmės komisijos nariu.

Paklausta, ar galima traktuoti, kad teisėjas galimai neblaivus prie vairo buvo sustabdytas darbo metu, teismo atstovė spaudai paaiškino, kad Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjų tikslios darbo valandos nėra reglamentuotos, šiandien posėdžių nebuvo numatyta.

Drausmės byla teisėjui gali būti iškelta tuoj pat, kai paaiškėja bent vienas iš Teismų įstatymo 83 straipsnio 2 dalyje numatytų nusižengimų.

Teisėjų taryba sustabdė A.Daugėlos įgaliojimus

Teisėjų tarybos pirmininkė S.Rudėnaitė vėliau antradienį pranešė, kad A.Daugėlos įgaliojimai sustabdomi iki bus priimtas sprendimas dėl jo atleidimo iš pareigų.

Pranešime ji nurodė apie neblaivų vairavusį teisėją sužinojusi iš portalo lrt.lt klausimų, vėliau šį faktą jai patvirtino Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

Anot S.Rudėnaitės, Teisėjų tarybos vadovybė nedelsiant informavo Prezidentūrą apie šį įvykį.

Pagal šalies įstatymus, prezidentas turi priimti dekretą ir kreiptis į Teisėjų tarybą patarimo dėl teisėjo atleidimo, šiam pažeminus teisėjo vardą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius