Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno rajono miške rastas nužudytas vyras – teistas tris kartus, sulaikyti įtariamieji

Trečiadienį Kauno rajono Šatijų kaimo miškelyje buvo rastas 32-ejų metų nužudyto vyro lavonas. Nepraėjus nė parai, ketvirtadienį, Kauno apygardos prokuratūra surengė spaudos konferenciją, kurios metu atskleidė keletą šio nusikaltimo detalių. Šiuo metu jau yra sulaikyti du įtariamieji, kurie buvo nužudytojo pažįstami. Jie policijai žinomi iš anksčiau. Teistas buvo ir pats mirusysis.

Nužudymo tyrimui vadovaujantis Darius Valkavičius, Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras, patikino, jog šiuo metu teismo medicinos ekspertai atlieka tyrimą, tačiau mirties priežastis dar nėra aiški.

„Šiuo metu jau yra sulaikyti du asmenys. Jiems teikiami pranešimai, padarius šį nusikaltimą. Šie asmenys policijai yra žinomi, ne kartą teisti. Nužudymo motyvo įvardinti negaliu. Neturime duomenų, atliekami pirminiai tyrimo veiksmai. Nuo to, kai paaiškėjo nusikaltimo faktas, dar nepraėjo nė para“, – teigė D.Valkavičius.

„Visą naktį buvo atliekami aktyvūs ikiteisminio tyrimo veiksmai. Kai kurie pareigūnai nemiegoję visą parą. Vienas iš įtariamųjų sulaikytas paryčiais nuomojamame bute, kitas – dieną, savo pažįstamo bute. Ginklas dar nėra rastas. Atliekamos kratos“, – teigė Darius Žukauskas, Kauno apskrities VPK viršininkas.

Anot jo, įtakos tam galėjo turėti „užsitęsusios Velykos“. Nusikaltimą galėjo lemti keletą dienų vartotas alkoholis ar narkotikai. Nusikaltę asmenys ir nužudytasis buvo pažįstami. Kur vyras buvo nužudytas – dar nėra neaišku.

Įtariamiesiems – apie 40 m. Artimiausiu metu bus kreiptasi į teismą dėl kardomosios priemonės jiems paskyrimo.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Darius Žukauskas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Darius Žukauskas

Nužudytasis taip pat yra policijai žinomas, buvo teistas tris kartus. Kauno apskrities VPK viršininkas neatskleidė, ar jis ir jo budeliai – vienos organizuotos gaujos nariai. Neatskleidė ir tai, ar anksčiau nužudytasis buvo teistas dėl nusikaltimų, kurie atlikti kartu su organizuoto nusikalstamumo atstovais.

„Lavonas galėjo miškelyje pragulėti apie parą. Abu įtariamieji ir nužudytasis – Kauno gyventojai. Noriu nuraminti kauniečius – nereikia panikuoti, jog prasidėjo gaujų karai ar kažkas panašaus. Kaltas gali būti tiesiog alkoholis ir užsitęsusios Velykos“, – patikino D.Žukauskas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Darius Valkavičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Darius Valkavičius

15min primena, jog nužudytojo lavonas kovo 30 d. apie 16.10 val. buvo rastas prie molio karjero esančiame miškelyje Šatijų kaime.

Iškart buvo galima įtarti, jog vyro mirtis – smurtinė. Kaklo srityje aptikta šautinė, o rankoje – kirstinė žaizda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius