-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 01 12 /19:30

Kėdainiečiai džiūgauja: iš kiemo pavogtas „Mitsubishi“ rastas Kaune – vagims baigėsi degalai

Šeštadienio rytą 15min paviešino pagalbos šauksmą, kuriuo kėdainiečiai išplatino vaizdo įrašą. Jame nufilmuota, kaip vagis iš jų kiemo paryčiais pavogė „Mitsubishi Grandis“ automobilį. Jis darbavosi ramiai ir užtikrintai: užėjo, patikrino visas transporto priemones, atsidarė vartus ir su viena jų išvažiavo. Pavakarę 15min pasiekė džiugi žinia: automobilis rastas Kaune, sulaikyti įtariamieji.
Kėdainiuose pavogtas „Mitsubishi“ automobilis
Kėdainiuose pavogtas „Mitsubishi“ automobilis / Skaitytojos nuotr.

Apie Kėdainiuose paryčiais pavogtą „Mitsubishi“ automobilį 15min paskelbė šeštadienį 10.39 val. Žinia pasklido socialiniuose tinkluose. Neįtikėtina, bet būtent 15min skaitytojas ir padėjo policijai sučiupti įtariamus vagis.

Apie 17.30 val. į redakciją kreipėsi Andrius (vardas pakeistas), informavęs, kad Kėdainiuose pavogtas „Mitsubishi“ sulaikytas Kaune. Sučiupti ir areštinėn uždaryti du įtariamieji. Veiksmas vyko Užnemunės gatvėje, prie degalinės „Skulas“. Vyras žurnalistei papasakojo neįtikėtiną istoriją.

Pavogtas automobilis buvo atstumtas papildyti degalų. Nevažiavo.

„Pavogtas automobilis buvo atstumtas papildyti degalų. Nevažiavo. Užpylus degalų, vagims vis tiek nepavyko užvesti variklio, tad jie automobilį pasistūmėjo rankomis link šalia esančio akligatvio Marvelės g. pabaigoje. Ten jie ir buvo sulaikyti. Asmenims apie 40 m. Filmuotoje medžiagoje – kitas asmuo, kuris iš kiemo išvarinėjo mašiną“, – teigė pilietiškai pasielgęs Andrius.

Būtent jis, matydamas degalinėje prie automobilio įtartinus asmenis, ir iškvietė policiją.

„Jie buvo akivaizdžiai apsvaigę, galimai narkomanai. Ryte skaičiau straipsnį dėl pavogto automobilio Kėdainiuose, dar kartą atsiverčiau jį ir, matau, kad tai tas pats „Mitsubishi“. Paskambinau straipsnyje nurodytu numeriu, atsiliepė savininkas. Pasakiau, kad jūsų automobilis Kaune ir kad šiuo metu du asmenys sulaikomi. Savininkas turbūt pagalvojo, kad esu pareigūnas. Liko maloniai nustebintas“, – kiek daug gali vieša paieška, įtikino 15min skaitytojas.

Šią istoriją patvirtino ir Kauno apskrities policija, informavusi, kad dviejų įtariamųjų sulaikymas įvykdytas šeštadienį apie 15.40 val.

„Galimai pavogtas automobilis rastas. Pagelbėjo pilietiško asmens pranešimas“, – teigė Kauno apskrities policijos budėtojas.

VIDEO: Užfiksuota, kaip Kėdainiuose iš kiemo pavagiamas automobilis

Papildyta 19.19 val. Tai, kas vyko degalinėje, sutiko papasakoti ir jos operatorius.

„Įtariamųjų sulaikymas įvyko išvažiavime iš degalinės link "Autokaustos". Jie atsistūmė automobilį į degalinę. Blaivesnis sėdėjo už vairo, girtesnis – stūmė. Dažnai taip būna, kad girtas šalia sėdi, pasiima kokį draugelį pavairuoti. Galvojau, eilinė situacija.

Galbūt jų nebūtų pagavę, jei girtas nebūtų sėdęs galiausiai už vairo.

Galbūt jų nebūtų pagavę, jei girtas nebūtų sėdęs galiausiai už vairo. Kada apsikeitė, nepastebėjau. Gal kokie "slapukai" automobilyje sudėti, manė, užkurs automobilį, ir toliau jau važiuos. Bet neužsikūrė. Išėję klientai dar padėjo stumti. Vienas klientas atpažino – vogtas! Šiandien Kėdainiuose. Ėmė skambinti policijai“, – filmą „Bukas ir bukesnis“ primenančią istoriją nupasakojo degalinės darbuotojas.

Pasak jo, įtariamieji degalų užsipylė už 15 eurų. Susimokėjo, nė kiek nesislapstydami, banko kortele.

„Pirmą kartą juos mačiau degalinėje“, – teigė operatorius.

Jis negailėjo pagyrų policijai, kurie į skambutį sureagavo žaibiškai – atvyko per 3-4 minutes.

„Kai klientai, tyčia ar netyčia, nuvažiuoja nesusimokėję už kurą, policija visuomet žaibiškai sureaguoja“, – pagyrų pareigūnams negailėjo degalinės darbuotojas.

Kodėl neužsikūrė automobilis? Pašnekovo teigimu, vizualiai autoįvykio žymių nebuvo matyti.

„Galbūt pagavo oro. Tik tempiant tuomet gali užvesti“, – spėjo „Skulo“ darbuotojas.

2006 m. pagamintas pilkos spalvos „Mitsubishi Grandis“ (registraciniai numeriai GJF 710) iš privataus namo kiemo Kėdainių J.Janonio gatvėje pavogtas sausio 12 d. 05.34 val.

Skaitytojos nuotr./Kėdainiuose pavogtas „Mitsubishi“ automobilis
Skaitytojos nuotr./Kėdainiuose pavogtas „Mitsubishi“ automobilis

„Kai vyko vagystė, visi šeimos nariai miegojo. Vyriškis tiesiog užėjo į uždarą kiemą, rado atrakintą automobilį su raktu spynelėje ir kaip niekur nieko atsidaręs vartus išvažiavo. Viskas užfiksuota vaizdo stebėjimo kamera“, – 15min šeštadienio rytą teigė „Mitsubishi“ savininkė.

Pasak jos, vagis, tikėtina, jau buvo kažką pakeliui apiplėšęs: rankose nešėsi automobilio radio grotuvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius