-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kėdainių ekspolicininkas L.Tamošaitis teisme įrodinės, kad avariją padarė negirtas

Skandalingai iš įvykio vietos pasišalinęs buvęs pareigūnas stos prieš teismą.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Kauno apskrities VPK nuotr.

Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Antrojo skyriaus prokuroras Mindaugas Šukys baigė ir Kauno apylinkės teismo Kėdainių rūmams perdavė bylą, kurioje buvęs Kėdainių rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus vyriausiasis postinis, 25 metų Lukas Tamošaitis kaltinamas pagal Baudžiamojo kodekso 281 straipsnio 2 dalį, t. y. Kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimu.

Šį ikiteisminį tyrimą atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdyba.

Tyrėjų surinkti duomenys leidžia pagrįstai įtarti, kad praėjusių metų birželio viduryje, L.Tamošaitis vairavo automobilį būdamas apsvaigęs nuo alkoholio ir daugiau nei dvigubai viršijo toje atkarpoje leistiną greitį. Nesuvaldęs kelyje transporto priemonės, vairuotojas atsitrenkė į priekyje ta pačia kryptimi važiavusį kitą automobilį. Įvykio metu nesunkiai sutrikdyta dviejų moterų sveikata – drauge su L.Tamošaičiui važiavusios Kristinos Boguševičiūtės ir kito automobilio vairuotojos I. S.

Įtariama, kad po to L.Tamošaitis pasišalino iš eismo įvykio vietos. Pareigūno atžvilgiu buvo pradėtas tarnybinis patikrinimas ir pateikta išvada, kurioje pasiūlyta už pareigūno vardo pažeminimą atleisti jį iš vidaus tarnybos.

Kaltinamasis su jam inkriminuojama nusikalstama veika sutinka iš dalies – prisipažįsta, kad yra kaltas dėl eismo įvykio, tačiau neigia, kad vairavo neblaivus.
Už šią nusikalstamą veiką gresia laisvės atėmimas iki dvejų metų, pažymima Generalinės prokuratūros atstovų pirmadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius