Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 02 /17:59

Kėdainių rajone vaikus į šulinį įmetęs tėvas prisipažino, bet motyvų paaiškinti negali

Naktį iš penktadienio į šeštadienį Kėdainių rajone, Saviečių kaime, įvykdytas šiurpus nusikaltimas. Pranešama, kad vyras į šulinį įmetė du savo vaikus – 4 mėnesių mergaitę ir 2 metų berniuką. Pirminiais duomenimis, kraupų nusikaltimą jis įvykdė būdamas blaivas. Savo kaltę 36 metų vyras pripažino per apklausą. Tačiau kraupaus nusikaltimo motyvų paaiškinti negalėjo.
Tragedijos vietoje
Tragedijos vietoje / Raimondos Mikalčiūtės/15min.lt nuotr.

Neatmetama, jog vyriškis gali turėti psichikos sutrikimų. Šiuo metu 36 metų vyras yra Kėdainių rajono policijos komisariato areštinėje. Šeštadienį jis buvo apklaustas. Pareigūnų teigimu, vyras savo kaltės neneigia. Tačiau paaiškinti, kodėl įmetė į šulinį du mažamečius savo vaikus, negalėjo.

Dėl nužudymo pradėtą ikiteisminį tyrimą perėmė Kauno apskritis VPK pareigūnai. Sekmadienį bus kreiptasi į teismą dėl kardomosios priemonės paskyrimo.

Po barnio išvarė sugyventinę ir nužudė vaikus

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pranešimą apie įvykį gavo 02.51 val. ryte. Kėdainių policijos pareigūnai pranešė, kad girtas vyras vaiką įmetė į šulinį. Tačiau vėliau Kauno apskrities VPK atstovai teigė, jog nusikaltimo metu vyras buvo blaivus.

Nuvykus į tragedijos vietą Vandžiogalos g. gelbėtojai iš šulinio, pasinaudodami kopėčiomis ir virve, ištraukė berniuko (gim. 2014 m.) ir mergaitės (gim. 2015 m.) kūnus, juos perdavė medikams, kurie konstatavo, jog mažamečiai mirė.

Kaip apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistė Odeta Tumelytė 15min sakė, jog policija jau pradėjo tyrimą dėl nužudymo.

„Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl tragedijos Kėdainių rajone, Saviečių kaime. Pirminiais duomenimis, 1979 metais gimęs vyras, būdamas blaivus, dėl kol kas neaiškių priežasčių sumetė į šulinį savo vaikus berniuką ir mergaitę“, – sakė policijos atstovė. 

Įtariamasis sulaikytas vietoje. Šiuo metu jis policijos areštinėje. 

Teistas tik sykį

Kauno apskrities VPK atstovai šeštadienį papildomai pranešė, kad tyrimą kontroliuoja ir organizuoja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.

Pirminėje baudžiamosios bylos medžiagoje užfiksuota, kad sausio 2 d. apie 1 val. 56 min., Kėdainių r., Saviečių kaime, Vandžiogalos g., buitinio konflikto metu vyras išvarė moterį iš namų, o jai nebūnant į šulinį įmetė du jų mažamečius (gimusius 2014 m. ir 2015 m.) vaikus, kurie mirė. Vyriškis sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

VIDEO: Tragedija Kėdainių rajone

Pareigūnus ir pagalbą į nelaimės vietą iškvietė pati motina: įtardama, jog sugyventinis gali nuskriausti vaikus, ji paskambino Bendruoju pagalbos numeriu 112. 

Pirminiais duomenimis, nelaimės metu vyras buvo blaivus. Įtariama, kad anksčiau 1 kartą teistas ir 5 kartus administracine tvarka baustas vyras (gimęs 1979 m.) gali turėti psichikos sveikatos problemų. Šeštadienį įvykio vietoje dirbo policijos pareigūnai. Tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūra.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo (pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 129 str. 2 d. 3 p.).

Seniūnas: „Kartais ji pabėgdavo pas mamą“

Pelėdnagių seniūnijos vadovas Valentinas Tamulis 15min pasakojo, kad  daugiavaikė Saviečių kaimo šeima yra socialinės rizikos šeimynų sąraše. Tačiau ne dėl girtavimo, bet socialinių įgūdžių neturėjimo.

„Laikas nuo laiko ji pasiimdavo vaikus ir pabėgdavo pas savo motiną į Jonavos rajoną. O jis ateidavo pas mus prašydamas, kad padėtume susigrąžinti“, – seniūnas pasakojo apie iš esmės vienintelį dalyką, kuris keldavo nerimą socialiniams prižiūrėtojams. 

Rimondos Mikalčiūtės/15min.lt nuotr./Tragedijos vietoje
Raimondos Mikalčiūtės/15min.lt nuotr./Šiame nepilnai įrengtame name glaudėsi abu sugyventiniai su 4 mažamečiais vaikais.

Pasak seniūno, tokių pabėgimų atvejais dešimčia metų už vyrą jaunesnė moteris nebūdavo nei sumušta, nei skųsdavosi dėl kitų dalykų. 

„Gal paprasčiausiai susibardavo, ji užpykusi išvažiuodavo, o paskui susitaikydavo, ir viskas“, – seniūnas svarstė apie tai, jog nebuvo jokių aiškių prielaidų tokiai tragedijai, kokia naujųjų metų pradžioje sukrėtė visą Lietuvą.

Pelėdnagių seniūnijos vadovas 15min pasakojo, kad  daugiavaikė Saviečių kaimo šeima yra socialinės rizikos šeimynų sąraše

Priešingai, pasak V.Tamulio, šeima ir jos galva pagal išgales visai neblogai tvarkydavosi, planavo geresnę ateitį.

„Buitis jų, aišku, yra skurdoka. Tačiau jie vis tvarkėsi, pavyzdžiui, hidroforą įsirengė, kad vanduo namuose būtų. Taip pat ir skalbimo mašiną žadėjo pasistatyti“, – pasakojo 15min pašnekovas.

Seniūnas minėjo, kad pastaruoju metu šeima nebuvo socialinės pašalpos gavėja. Daugiavaikė motina nedirbdavo, nes nuolat rūpindavosi mažyliais. Pora iš viso augino 4 mažamečius vaikus, likusieji gyvi – mergaitė ir berniukas – yra gimę 2011 ir 2009 metais.

VIDEO: Pelėdnagių seniūnijos vadovas Valentinas Tamulis sako nenujautęs tragedijos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius