Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 05 /15:04

Kėdainių rajone neapdairiai paliktas ginklas pražudė trimetį

Šeštadienio rytą Kėdainių rajone esantį Vaidatonių kaimą sukrėtė siaubinga nelaimė. Pirminiais duomenimis, oriniu šautuvu ketvirtokas nušovė savo jaunesnįjį (3) brolį.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Atnaujinta 15.04 val.

Nelaimė įvyko šeštadienį prieš 11 val. vaikų senelio sodyboje. Motina su dviem vaikais atvažiavo į kaimą. Čia ji padėjo dirbti remonto darbus – dažyti lubas. Pritrūkęs dažų sodybos šeimininkas išvyko į parduotuvę.

Motina trumpam paliko vaikus namuose ir kieme kalbėjosi su kaimyne. Tuomet ji išgirdo klyksmą. Į namus nuskubėjusi moteris kambaryje rado trimetį su kulka krūtinėje. Medikai berniukui padėti jau nebegalėjo.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje

Nepatvirtintais duomenimis, pneumatinis šautuvas buvo padėtas koridoriuje. 15min.lt žiniomis, ginklas priklausė vaiko seneliui. Pastarasis išvakarėse juo baidė paukščius ir galėjo šautuvą palikti užtaisytą viena kulka. Sodybos šeimininkas sakė, kad dėžutė su šoviniais buvo padėta kitur ir vaikai patys užsitaisyti ginklo negalėjo.

Kaip teigė senelis, jis šautuvą turi jau trejus metus. Policija aiškinasi, ar ginklas laikomas legaliai. Vyras išvežtas apklausai. Bus daroma ginklo ekspertizė.

„Mes negalime komentuoti įvykio. Yra faktas, kad žuvo vaikas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas, kurio metu bus išsiaiškintos visos aplinkybės. Po liepos pirmos dienos įsigaliojo griežtesnis ginklų laikymo įstatymas, todėl aiškinsimės, ar teisėtai buvo laikomas ginklas. Tiriame nelaimės priežastis“, – sakė Kėdainių rajono Kriminalinės policijos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Saulius Rosteika.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Saulius Rosteika
Tomo Markelevičiaus nuotr./Saulius Rosteika

Policija kol kas nekomentuoja, ar trimetis nusišovė pats, ar buvo nušautas. Senelio teigimu, ketvirtokas neprisipažįsta šovęs į brolį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius