-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 14 /14:06

Kėdainiuose policijos pareigūnai sulaukė itin dosnaus pasiūlymo – 15 tūkst. eurų kyšio

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį, apie 23.25 val., Kėdainiuose sulaikytas kone mirtiną dozę alkoholio išgėręs vyras policijos pareigūnams pateikė itin dosnų pasiūlymą – 15 tūkst. eurų kyšį. Tokiu būdu jis siekė išvengti laikino sulaikymo, tačiau užsitraukė baudžiamosios atsakomybės grėsmę.
Kėdainių policijos pareigūnams sulaikytasis pasiūlė 15 tūkst. eurų kyšį
Kėdainių policijos pareigūnams sulaikytasis pasiūlė 15 tūkst. eurų kyšį / Kauno apskrities VPK nuotr.

Kaip informuoja Policijos departamentas, gegužės 13 dieną apie 0 valandą 10 minučių Kėdainių A.Mickevičiaus gatvėje tarnybiniame automobilyje „Škoda Yeti“ sulaikytasis neblaivus 1983 metais gimęs vyras.

Siekdamas išvengti laikino sulaikymo dėl viešosios tvarkos pažeidimo, Kauno apskrities VPK Kėdainių rajono PK Reagavimo skyriaus vyriausiajam patruliui jis pasiūlė 15 tūkst. eurų kyšį.

Dosnaus pasiūlymo autorius uždarytas į areštinę. Jam nustatytas net 5 prom. girtumas.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl papirkimo. Už tai, kad buvo pasiūlytas didesnis nei 250 MGL dydžio kyšis, sulaikytam asmeniui gresia griežtesnė bausmė – bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Papildyta 14 val. Kaip informavo Kauno apskrities policija, pareigūnus į įvykio vietą iškvietė Didžiojoje gatvėje įsikūrusio baro darbuotojai. Pranešta, kad keletas asmenų viešoje vietoje elgiasi įžūliai, laisto gėrimus, daužo taures ir kitaip pažeidinėja viešąją tvarką. Atvykę pareigūnai sulaikė ne tik jau minėtą 1983 metais gimusį vyrą, bet ir jo bendrą, gimusį 1969 metais.

Ir antrajam triukšmautojui buvo nustatytas sunkus girtumo laipsnis – į alkoholio matuoklį jis įpūtė 5,00 prom.

Kyšio pasiūlymas iškilo jau vežant nenuoramas į policijos komisariatą. Jaunesnysis sulaikytasis nepanoro tęsti kelionės tarnybiniu policijos automobiliu – mainais už jo paleidimą pasiūlė 15 tūkst. eurų. Suprantama, kad su savimi tokios grynųjų pinigų sumos jis neturėjo. Piniginėje buvo apie 2 tūkst. eurų.

Pareigūnams nesutikus su 35 metų vyro pasiūlymu, šis naktį kartu su draugu praleido Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinėje.

49 metų vyrui už viešosios tvarkos pažeidimą pagal Baudžiamojo kodekso 284 str. gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Penktojo skyriaus prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius