-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ketvirtadienį eismo įvykiuose nukentėjo 6 moterys, 4 jų – pėsčiosios

Vasario 7-ąją, ketvirtadienį, šalies keliuose, įvyko, pirminiais duomenimis, 7 eismo įvykiai, juose sužeisti 8 žmonės: 4 pėsčiosios (1 – nepilnametė), 3 vairuotojai, 1 keleivė. Visi įvykiai įvyko esant šlapiai kelio dangai. Užfiksuoti 3 transporto priemonių susidūrimai, nukentėjo 4 eismo dalyviai.
Asociatyvi iliustracija
Asociatyvi iliustracija: pėsčiųjų perėja / LKPT nuotr.

Per parą policija gavo 159 pranešimus apie techninius eismo įvykius. Išaiškinta 14 neblaivių vairuotojų, 11 jų nustatytas daugiau negu 1,5 promilės girtumas, taip pat nustatyti 4 tokie asmenys, važiavę dviračiais, ir 1 toks vadeliotojas. Neturintys teisės vairuoti transporto priemones vairavo 20 asmenų, nustatyti 136 pėsčiųjų padaryti pažeidimai. Užfiksuota daugiau negu 700 Kelių eismo taisyklių (toliau – KET) pažeidimų.

Policijos pareigūnų papirkimo atvejai: Apie 10.20 val. Panevėžyje, Vilniaus gatvėje, 1979 metais gimusi moteris, siekdama išvengti baudžiamosios atsakomybės už KET pažeidimą (vairavo transporto priemonę neblaivi – 2,56 promilės), Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių kuopos vyriausiesiems patruliams siūlė pinigų (tikslios sumos neįvardijo), dovanų ir pigiau įsigyti kvepalų. Įtariamoji uždaryta į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso (Papirkimas) 227 str. 2 dalį.

Apie 12.34 val. Visagine, Taikos gatvėje, vairuotojas, gimęs 1961 metais, siekdamas išvengti administracinės atsakomybės už KET pažeidimą (nustatyto greičio viršijimas), Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Visagino policijos komisariato Reagavimo skyriaus vyriausiesiems patruliams siūlė 20 eurų kyšį. Vyriškis po apklausos paleistas, pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso (Papirkimas) 227 str. 4 dalį.

Eismo įvykiai, į kuriuos pateko pėsčiosios, įvyko Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose. Prieš pusę aštuonių ryto Šiauliuose, Žemaitės gatvėje, 45 metų vyro vairuojamas automobilis „Opel Zafira“ partrenkė nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje ėjusią 53 metų moterį. Ji dėl patirtų sužeidimų paguldyta į ligoninės Traumatologijos skyrių.

Prieš ketvirtą po pietų Kaune, Žaliakalnyje, Utenos gatvėje, automobilis „Ford Focus“, vairuojamas 73 metų vyro, kliudė iš kairės pusės per nereguliuojamą pėsčiųjų perėją ėjusią pėsčiąją. Nukentėjo 60 metų moteris, pirminiais duomenimis, jai nustatyti rankos ir kojos sumušimai.

17.45 val. Klaipėdoje, Minijos gatvėje, 28 metų vyro vairuojamas automobilis „Seat Arosa“ parbloškė pirmoje eismo juostoje per važiuojamąją kelio dalį ne pėsčiųjų perėjoje (matomumo zonoje – šviesoforu reguliuojama perėja) bėgusią 15 metų paauglę. Sužeidimus patyrusi nepilnametė paguldyta į uostamiesčio vaikų ligoninės Traumatologijos skyrių.

Po šeštos vakaro Vilniuje, Kalvarijų gatvėje, iš teritorijos išvažiuodamas 55 metų vyro vairuojamas automobilis „Škoda Yeti“ kliudė šaligatviu ėjusią 63 metų pėsčiąją. Pirminiais duomenimis, moteriai sužeista koja.

Dar viename eismo įvykyje sostinėje (14.30 val.), Ateities gatvėje, susidūrė 3 automobiliai. 21-erių vaikino vairuojamas „Toyota Proace“ dėl saugaus atstumo nesilaikymo atsitrenkė į automobilį „VW Golf“, o šis – į sustojusį „Subaru Forester“. Nukentėjo „Golf“ vairavęs 23 metų vaikinas (paskirtas ambulatorinis gydymas).

14.52 val. Kėdainių rajone, Nociūnų kaime, kelyje Jonava–Kėdainiai–Šeduva, krovininio automobilio „Renault Master“ 49 metų vairuotojas nepastebėjo priekyje sustojusio automobilio „VW Passat“ ir į jį atsitrenkė. Nuo smūgio „Passat“ nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. Sužeidimus patyrė 54 metų vairuotoja, ji nuvežta ir paguldyta į ligoninę.

Nuo smūgio mašina nuvažiavo nuo kelio ir apvirto, 54 metų vairuotoja susižeidė.

Prieš šeštą vakaro Plungėje, J.Tumo-Vaižganto ir A.Jucio gatvių sankryžoje, mikroautobusas „Mercedes-Benz Sprinter“, vairuojamas 41 metų vyro, dėl saugaus važiavimo greičio ir reikiamo atstumo nesilaikymo atsitrenkė į kairėn sukusį automobilį „Subaru Forester“, šis – į automobilį „VW Passat“. Nukentėjo pastarojo automobilio 54 metų keleivė ir „Subaru“ vairavęs 33 metų vyras, Bulgarijos pilietis.

Pėstiesiems primename svarbų KET reikalavimą: Įžengti į važiuojamąją kelio dalį pėstiesiems leidžiama tik po to, kai jie įvertina atstumą iki artėjančių transporto priemonių ir jų greitį ir įsitikina, kad tai saugu. Pėstieji, prieš įžengdami į važiuojamąją dalį ir eidami ja, turi vengti bet kokių veiksmų (naudotis mobiliojo ryšio priemonėmis ir panašiai), kurie atitrauktų jų dėmesį nuo aplinkos ir eismo situacijos kelyje stebėjimo ir trukdytų įsitikinti, kad eiti saugu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius