-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 22 /14:33

Kilus gaisrui Vilniaus ligoninėje, evakuoti 39 pacientai – vienas jų žuvo

Šeštadienį kilo gaisras Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės palatoje, nukentėjo du vyrai. Vėliau pranešta apie vieno jų mirtį.
Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje kilo gaisras, žuvo vyras
Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje kilo gaisras, žuvo vyras / Skaitytojos Irenos nuotr.

Kaip 15min pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) Situacijų koordinavimo skyriaus atstovas, apie gaisrą Vilniaus Šiltnamių gatvėje veikiančioje gydymo įstaigoje pranešta 11.09 valandą.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Respublikinė Vilniaus universitetinė ligoninė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Respublikinė Vilniaus universitetinė ligoninė

Į vietą išsiųstos net 8 autocisternos bei dvi gaisrinės mašinos su autokopėčiomis.

Paaiškėjo, kad gaisras kilo 12 kv. m ploto palatoje, esančioje 8-jame Chirurgijos skyriaus aukšte.

Pranešta apie du nukentėjusius asmenis: vienas jų gulėjo toje palatoje, kurioje kilo gaisras, kitas – gretimoje. Pastarasis, manoma, apsinuodijo dūmais, jis nukentėjo nestipriai.

Vilniaus apskrities policijos budėtojas 15min patvirtino, kad vėliau sulaukta žinios apie antrojo, stipriai per gaisrą apdegusio, 1968 metais gimusio ligonio mirtį.

Skaitytojos Irenos nuotr./Vilniaus ligoninėje kilus gaisrui, žuvo pacientas
Skaitytojos Irenos nuotr./Vilniaus ligoninėje kilus gaisrui, žuvo pacientas

Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti. Taip pat – ir dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo.

Ugniagesiai gelbėtojai aiškinasi gaisro kilimo priežastį.

VIDEO: Gaisras Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje

„Mano senelis kaip tik guli šiame skyriuje. Kilus gaisrui, jį išvežė iš karto, kitus su vežimukais! Kas stipresni. Žinokit, kaip pasakojo senelis, viskas vyko labai tyliai, gražiai! Be panikos, net nesuprato, kas įvyko“, – teigė nuotraukomis su redakcija pasidalinusi skaitytoja Irena.

Pranešimą apie įvykį išplatino ir pati gydymo įstaiga.

„Pastebėjus ugnį, buvo iškviestos gelbėjimo tarnybos ir visame aukšte organizuota pacientų evakuacija. Iš viso teko evakuoti 39 pacientus.

Gaisro metu žuvo palatoje buvęs pacientas – asocialus asmuo, turėjęs psichikos sutrikimų, kuris, kaip įtariama, ir sukėlė gaisrą.

Smalkėmis apsinuodijo dar vienas netoliese buvęs pacientas, kuriam šiuo metu taikoma baro terapija (gydymas aukšto slėgio deguonimi). Jo būklė vertinama kaip gera. Pacientą iš degančios palatos gelbėję ligoninės darbuotojai taip pat rimčiau nenukentėjo“, – rašoma pranešime spaudai.

Numalšinus gaisro židinį ir išvėdinus patalpas, daliai pacientų leista grįžti į savo palatas toje skyriaus dalyje, kuri nenukentėjo nuo ugnies. Kiti pacientai išskirstyti į kitų ligoninės padalinių palatas.

Kaip informuoja gydymo įstaiga, visiems pacientams šiuo metu atliekami tyrimai, siekiant įvertinti, ar nėra apsinuodijimo smalkėmis. Nustačius tokių atvejų, pacientams bus taikoma baro terapija.

Kadangi evakuacijos metu kai kuriems pacientams teko palikti savo daiktus, ligoninės personalas šiuo metu aktyviai skambina jų artimiesiems, kad galėtų nuraminti ir suteikti reikalingą informaciją.

Artimieji informacijos taip pat gali teirautis I Chirurgijos skyriaus posto tel. (+370 5) 236 2107, (8 631) 19514.

Papildyta gegužės 23 dieną. Kaip sekmadienio rytą apie įvykį pranešė Policijos departamentas, gaisro metu sudegė palata, apdegė kitos palatos ir patalpos. Antrasis nukentėjęs ligonis gimęs 1943 metais. Jis apsinuodijo smalkėmis.

Aukai dėl viso kūno nudegimų mirtis konstatuota apie 12 valandą 30 minučių. Įtariama, kad 1968 metais gimęs vyras pats ir sukėlė gaisrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius