Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdoje išaiškinti narkotikų platintojai: pamatę pareigūnus heroiną išmetė

Klaipėdos apskrities pareigūnai praneša baigę tyrimą dėl narkotinių medžiagų platinimo ir baudžiamojon atsakomybėn patraukė penkis asmenis. Trys jų – įtariami platinimu, du – įsigijimu.
Sulaikyti įkalčiai
Sulaikyti įkalčiai / Vilniaus apskrities VPK nuotr.

Baudžiamojon atsakomybėn iš viso patraukti penki asmenys. Trys iš jų – 43 m., 39 m. bei 28 m. vyrai įtariami narkotinės medžiagos – heroino platinimu. 51 m. vyras ir 33 m. moteris įtariami narkotinės medžiagos įgijimu be tikslo platinti. Pastarosios atžvilgiu ikiteisminis tyrimas buvo atskirtas į atskirą tyrimą ir užbaigtas teismo baudžiamuoju įsakymu.

Dar praėjusių metų birželį Klaipėdoje, Šatrijos g., policijos pareigūnai sulaikė vienoje iš uždarųjų akcinių bendrovių dirbančią, anksčiau neteistą, 33 m. klaipėdietę. Sulaikymo metu moteris išmetė turėtą narkotinę medžiagą – heroiną.

Kitą dieną uostamiesčio pareigūnai Klaipėdoje sulaikė minėtą narkotinę medžiagą įtariama platinusį, tuo metu niekur nedirbusį, 28 m. Klaipėdos miesto gyventoją.

Atlikus kratą šio, anksčiau už nesunkų sveikatos sutrikdymą, viešosios tvarkos pažeidimą, vagystes, plėšimus, sukčiavimą, neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti teisto vyro gyvenamojoje vietoje rasta heroino.

Tęsiant tyrimo veiksmus, liepą Debreceno gatvėje sulaikytas niekur nedirbantis, anksčiau ne kartą už vagystes, neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, viešosios tvarkos pažeidimą teistas, 51 m. klaipėdietis. Sulaikymo metu vyriškis išmetė turėtą heroiną.

Tą pačią dieną KPONTV pareigūnai Klaipėdoje sulaikė minėtą narkotinę medžiagą įtariama platinusį, niekur nedirbantį, 43 m. uostamiesčio gyventoją. Atlikus kratą šio, daug kartų už vagystes, sukčiavimą, neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis teisto, vyro gyvenamojoje vietoje rasta heroino.

Taip pat šios operacijos metu Klaipėdoje, Tilžės g., sulaikytas 39 m. Klaipėdos rajono gyventojas, įtariama pardavęs narkotines medžiagas jau minėtiems – 28 m. ir 43 m. vyriškiams.

39 m., individualią veiklą vykdančio, anksčiau taip pat ne kartą už vagystes, neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis teisto, vyro asmens kratos bei kratos gyvenamojoje vietoje metu rasta heroino bei elektroninės svarstyklės su heroino pėdsakais.

Atlikdami šį tyrimą KPONTV pareigūnai glaudžiai bendradarbiavo su Klaipėdos apskrities VPK Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos ir Klaipėdos m. PK pareigūnais.

Visi penki įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę. 28 m. ir 39 m. įtariamiesiems paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas, kuri vėliau pakeista į švelnesnes kardomąsias priemones. Kitiems įtariamiesiems paskirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti baudžiama bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 2 metų.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numatytas laisvės atėmimas nuo 2 iki 8 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius