-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdoje nuteistas daugiabučio koridoriaus šviestuvuose kokainą slėpdavęs vyras

Paskelbtas nuosprendis neteisėtai kokainu disponavusiam klaipėdiečiui.
Sulaikytas įtariamasis
Sulaikytas įtariamasis / Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

Paskelbtas apkaltinamasis nuosprendis Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (VPK KPONTV) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus 2017 m. gruodį teismui perduotoje baudžiamojoje byloje dėl narkotinės medžiagos – kokaino platinimo.

Baudžiamojon atsakomybėn už neteisėtą disponavimą narkotine medžiaga turint tikslą ją platinti ir už kokaino pardavimą patrauktas 1960 m. gimęs klaipėdietis.

Asmuo praeityje ne kartą teistas ir siejamas su organizuotomis nusikalstamomis grupuotėmis. Apie 10 g kvaišalų jis slėpė daugiabučio koridoriuje, sieniniuose šviestuvuose. Beje, sulaikytam su įkalčiais kaltinamajam neliko kito kelio kaip prisipažinti ir pačiam parodyti tyrėjams narkotikų slėpimo vietas.

Kartu su juo į teisiamųjų suolą taip pat sėdo anksčiau už viešosios tvarkos pažeidimą teistas Klaipėdos miesto gyventojas. Įtariama, kad 1 g kokaino jis įsigijo už 75 Eur.

VIDEO: Klaipėdoje sulaikytas kokaino platintojas narkotikus galimai pardavinėjęs ir naktiniame klube

Ikiteisminio tyrimo metu įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotine medžiaga be tikslo ją platinti taip pat buvo pareikšti dar dviem asmenims. Pirmą kartą nesunkų nusikaltimą padarę įtariamieji visiškai pripažino savo kaltę ir gailėjosi padarę nusikalstamą veiką, todėl buvo atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą. Apie 2 g kokaino įsigiję kvaišalų mėgėjai privalės sumokėti į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą bendrai daugiau nei 2 000 Eur, ketvirtadienį praneša Klaipėdos apskr. VPK Komunikacijos grupė.

Klaipėdos apskrities VPK nuotr./Bylos įkalčiai
Klaipėdos apskrities VPK nuotr./Bylos įkalčiai

2018 m. vasarį Klaipėdos apylinkės teismas paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį, kuriuo kvaišalų platintojui paskirta subendrinta 2 m. 8 mėn. laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant 2 m., o pirkėjui paskirta 18 MGL dydžio bauda.

Klaipėdos apskrities VPK nuotr./Bylos įkalčiai
Klaipėdos apskrities VPK nuotr./Bylos įkalčiai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius