Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdoje nuteistas iš vaikų 4 telefonus atėmęs vyras: vogė apsimetęs pareigūnu

Iš keturių mažamečių pavogęs telefonus vyras Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmuose išgirdo apkaltinamąjį nuosprendį.
Mobilieji telefonai
Asociatyvi iliustracija / „Scanpix“ nuotr.

Byloje nustatyta, kad Vaidas Šiurys šių metų gegužės mėnesį, vakare trims paaugliams leidžiant laiką prie mokyklos, Debreceno gatvėje, Klaipėdoje, priėjo prie jų ir prisistatė mokyklos apsaugos darbuotoju.

Vyras paklausė, ar ne jie išdaužė mokyklos langus bei paėmęs vieno berniuko telefoną, neva paskambinti draugui, liepęs laukti prie mokyklos, išėjo. Nesulaukę minėto vyro, berniukai suprato, kad tai – apgaulė.

Kitą dieną, autobusų stotelėje priėjęs prie aštuonmečio, vyras paprašė parodyti kuprinėje esančius daiktus, o šiam parodžius, iš kuprinės išėmė mobilųjį telefoną, piniginėje buvusius kelis eurus ir pasišalino.

Tos pačios dienos vakarą V.Šiurys priėjo prie dviejų devynmečių mergaičių, tuo metu buvusių prie supynių, namo Taikos prospekte, kieme, ir, prisistatęs policijos pareigūnu, paprašė parodyti mobiliuosius telefonus. Mergaitėms įvykdžius tariamo pareigūno prašymus, vyras juos paėmė ir, liepęs jo laukti, išėjo.

V.Šiurys dėl padarytų nusikalstamų veikų visiškai prisipažino ir parodė, kad pavogtus telefonus priduodavo į lombardą, o pinigus išleisdavo savo reikmėms. Vyras teigė, kad labai gailisi padaręs nusikalstamas veikas.

Surinktų įrodymų visuma teismui leido konstatuoti, kad vyro kaltė yra visiškai įrodyta. Teismas atsižvelgė į padarytų veikų pavojingumo laipsnį, į tai, kad veikos padarytos tiesiogine tyčia, į tai, kad vyras jau anksčiau teistas už tyčinę nusikalstamą veiką, baustas už administracinius nusižengimus, taip pat į tai, kad jis prisipažino įvykdęs nusikaltimus ir dėl to gailisi.

Teismas, subendrinęs bausmę su anksčiau teismo paskirta ir neatlikta bausme, vyrui skyrė vienerių metų ir dviejų mėnesių laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant pusantrų metų, įpareigojant vyrą per visą bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpį neišvykti už gyvenamosios vietos miesto (rajono) ribų be nuteistojo priežiūrą vykdančios institucijos leidimo, nevartoti psichiką veikiančių medžiagų, šešis mėnesius po nuosprendžio įsiteisėjimo dienos nuo 20.00 val. vakaro iki 06.00 val. ryto neišeiti iš namų, jeigu tai nesusiję su darbu arba mokymusi.

Teismo nuosprendį galima skųsti Klaipėdos apygardos teismui, rašoma Klaipėdos apylinkės teismo pranešime spaudai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius