Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 17 /16:28

Dovilės Didžiūnaitytės žūties byla – vėl teisme, advokatai nepraranda vilties

Po kelių mėnesių pertraukos Klaipėdos apylinkės teisme vėl nagrinėjama manekenės Dovilės Didžiūnaitytės žūties byla. D.Didžiūnaitytės šeimos advokatas Gintaras Černiauskas siekė kaltinamiesiems prodiuseriui Ričardui Pinikui ir medikui Aivarui Milteniui griežtesnių bausmių, tačiau byla prokurorams nebuvo grąžinta.
Aivaras Miltenis ir Ričardas Pinikas teisme
Aivaras Miltenis ir Ričardas Pinikas / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Advokatas bandė įtikinti teismą, kad kaltinamieji teisiami neįvertinus visų įrodymų. Jis siekė, kad R.Pinikas ir A.Miltenis atsakytų ir dėl merginos žūties, ir dėl prekybos žmonėmis. Tačiau teismas šio siekio netenkino.

Paskutines manekenės gyvenimo dienas kartu buvę A.Miltenis ir R.Pinikas teisiami dėl fizinio skausmo sukėlimo, neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis bei poveikio liudytojui. A.Miltenis kaltinamas ir dėl išžaginimo.

Kaip žurnalistams trečiadienį teigė advokato G.Černiausko padėjėjas V.Gutauskas, pateiktas prašymas teisme apklausti daugiau liudininkų. Dabar numatyta apklausti 5, o ikiteisminio tyrimo metu buvo išklausyti 64 asmenys.

Anot V.Gutausko, norima, kad teisėjas išgirstų asmenis, kurie pirmieji rado D.Didžiūnaitytės kūną. Esą jie matė, kaip R.Pinikas prie merginos kūno bando paimti kažkokius daiktus. Manoma, kad tai svarbi aplinkybė, rodanti, kad buvo bandyta slėpti įkalčius.

„Taip, prašymas atnaujinti bylos tyrimą dėl nužudymo atmestas, tačiau manome, kad pats bylos tyrimas dėl šių aplinkybių būtų rezultatyvus. Galbūt įvyktų lūžis“, – teigė V.Gutauskas.

Apklausti daugiau liudytojų pageidavo ir R.Piniko advokatė Julija Monako-Galminė. Anot jos, kaltinamasis nesutinka su jam mestais kaltinimais. „Mano manymu, byloje įrodymų nėra“, – teigė ji.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Gintaras Černiauskas
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Gintaras Černiauskas

Į posėdį vėlavęs G.Černiauskas teigė vis dar neprarandąs vilties, kad kaltinamiesiems bus inkriminuojami kaltinimai ir dėl nužudymo. „Mes turime atkaklumą ir siekį, kad būtų įvykdytas teisingumas“, – teigė teisininkas.

Tragedija Klaipėdos centre nutiko 2018-ųjų lapkritį, kai praeivis prie populiaraus viešbučio rado iškritusios merginos kūną. Nustatyta, kad modeliu dirbusi mergina žuvo iškritusi iš 14 aukšto. Po mirties nustatyta, jog mergina buvo apsvaigusi nuo narkotinių medžiagų.

D.Didžiūnaitytės artimiesiems atstovavę advokatai pareiškė ir civilinį ieškinį - 200 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius