-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 05 03 /14:40

Sprogimai Klaipėdos centre: užsidegė medienos perdirbimo įmonė, sužeisti devyni žmonės

Klaipėdoje ugniagesiai pirmadienį skubėjo į Liepų gatvę, kur įvyko du sprogimai medienos įmonėje. Patikslintais pirmadienio vakaro duomenimis, nukentėjo devyni darbuotojai. Iš įmonės evakuotas personalas, patyręs didelį išgąstį. Septyni darbuotojai, patyrę įvairius nudegimus, išvežti į Klaipėdos universitetinę ligoninę. Pranešama, kad trijų jų būklė – sunki. Dar du išvežti į Respublikinę Klaipėdos ligoninę. Dėl šio incidento Klaipėdos miesto vadovai skubiai rengė pasitarimą, po kurio paaiškėjo, kad policija pradėjo tyrimą dėl incidento.

Pirmadienį apie 13 val. Bendrojo pagalbos centro skubiosios pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad uostamiesčio Liepų g. įvyko sprogimas ir atvira liepsna dega pastatas.

Kaip 15min sakė Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovė Aurelija Maslauskienė, sprogimas medienos teritorijoje nuaidėjo po vidurdienio. Po sprogimo kilo gaisras.

Vėliau patikslinta, kad iš tiesų fiksuoti du sprogimai.

Įvykio vietoje dirba trys Klaipėdos ugniagesių komandos, taip pat kolegos iš Gargždų ir Kretingos.

„Pažeistos pastato konstrukcijos, ugniagesiams patiems kyla pavojus, statomos kopėčios apsaugant save ir bandant lokalizuoti gaisrą“, – sakė atstovė.

Liepų gatvėje Klaipėdoje veikia viena didžiausių „Vakarų medienos grupės“ įmonių Lietuvoje – „Klaipėdos mediena“.

PAGD duomenimis, iš degančio pastato buvo evakuoti 28 žmonės ir įmonės atstovai ugniagesius patikino, kad daugiau žmonių jame neturėtų būti.

„Šiuo metu aiškinamės įvyko aplinkybes. Mūsų prioritetas – darbuotojų saugumas. Todėl dedame visas pastangas, kad jis šiuo metu būtų maksimaliai užtikrintas, iki paaiškės daugiau incidento detalių, – sako Nikolajus Ivanovas, Klaipėdos medienos generalinis direktorius. – Gaisras gamyklos teritorijoje gesinamas, darbuotojai evakuoti. Yra nukentėjusių žmonių. Dabar svarbiausia – pasirūpinti jais. Esame dėkingi visiems gaisrininkams ir medikams už operatyvią reakciją ir pagalbą. Įvykio aplinkybes aiškinamės“.

Iš įmonės dėl nelaimės evakuoti darbuotojai. Pranešta apie griuvusią pastato sieną.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Edita Zdanevičienė BNS informavo, kad visi nukentėjusieji buvo išgabenti į ligoninę.

VIDEO: „Klaipėdos medienoje“ nuaidėjo sprogimai – pastatas degė atvira liepsna, pranešama apie sužeistuosius

Pasak jos, turimais duomenimis, iš degančio pastato buvo evakuoti 28 žmonės ir įmonės atstovai ugniagesius patikino, kad daugiau žmonių jame neturėtų būti.

PAGD atstovės teigimu, po sprogimo įmonės teritorijoje sugriuvo biologinio valymo pastatas, o drožlių plokščių gamybos pastatas dega atvira liepsna – tiek jo vidus, tiek stogas.

Ugniagesiai šiuo metu gesina degantį maždaug 100 metrų pločio ir 150 metrų ilgio pastatą, įvykio vietoje dirba gausios ugniagesių pajėgos – septynios autocisternos, dvejos autokopėčios, įkurtas štabas gesinimui koordinuoti.

Taip pat į įvykio vietą iškviesti aplinkosaugininkai, kurie matuoja oro užterštumo lygį, nes, anot E.Zdanevičienės, dūmai nešami į pietinę pusę, link miesto.

Trijų darbininkų būklė – sudėtinga

Kaip pirmadienio popietę 15min informavo Klaipėdos universitetinės ligoninės atstovė Aistė Noreikaitė, į šią gydymo įstaigą buvo atvežti 7 nukentėję asmenys. Klaipėdos universitetinės ligoninės medikai jiems suteikia reikalingą pagalbą. Trijų pacientų būklė sunki. Pagrindiniai sužalojimai – nudegimai.

A. Jašinskienės nuotr./Gaisras medienos įmonėje
A. Jašinskienės nuotr./Gaisras medienos įmonėje

Ligoninės vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis pasakojo, kad penki pacientai paguldyti į Reanimacijos skyrių. Vienas yra apdegęs apie 90 proc. kūno, kitas apdegęs mažiau, tačiau nudegimai gilūs. Kiti darbininkai, kuriems nuo 23 iki 59 m., patyrė ne tokius žymius sužeidimus: apdegė galūnes, patyrė traumas.

Pirmadienio vakarą patikslinta, kad dar du darbininkai išvežti į Respublikinę Klaipėdos ligoninę.

Vadovas: priežastis neaiški

Įmonės vadovas Nikolajus Ivanovas tikino, kad kol kas kalbėti apie sprogimų, lėmusių gasrą, priežastis – ankstoka. Jis kategoriškai atmetė versiją, kad tai galjo būti tyčinis veiksmas.

Dabar, anot jo, svarbiausia – žmonių sveikata. Tik kilus incidentui pirmiausiai pasirūpinta darbuotojais.

„Šiuo metu negalime pasakyti nei kur židinys, nei kas. Be abejo, bus sudaryta darbo grupė ir išsiaiškins. Nėra jokių pasvarstymų, net įtarimų nėra", – aiškino N.Ivanovas.

Anot jo, iškviestos tarnybos reagavo itin greitai. Visos gamyklos veikla sustabdyta.

Klaipėdos policijos viršininko pavaduotojas Ramūnas Šideikis teigė, kad į vietą atvykę pareigūnai padėjo gelbėti sužeistuosius.

„Esame pradėję ikiteisminį tyrimą pagal baudžiamojo kodekso 136 straipsnį (Sunkus sveikatos sutrikdymas), kada tik galėsime patekti į vidų, atliksime kitus procesinius veiksmus, kas priklauso“, – sako R. Šideikis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius