Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos senjores šiurpinęs vaikinas stos prieš teismą: 4 apiplėšimai

Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė Jurgita Rumbinaitė teismui su kaltinamuoju aktu perdavė baudžiamąją bylą, kurioje 28-erių metų uostamiestyje gyvenantis vyras kaltinamas keturių garbaus amžiaus moterų apiplėšimu.
Klaipėdos policija
Klaipėdos policija / Klaipėdos VPK nuotr.

Ikiteisminio tyrimo, kurį atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Klaipėdos miesto policijos komisariato pareigūnai, duomenimis, 64–82 metų senjorės uostamiesčio gatvėse buvo apiplėštos šių metų sausio pabaigoje. Įtariama, kad per 3 dienas keturias senoles šviesiu paros metu gatvėje užpuolęs klaipėdietis galimai pagrobė turto už daugiau nei 1 tūkst. eurų.

Surinkta duomenų, kad kaltinamasis grubiai išplėšė iš pasipriešinti nepajėgusių nukentėjusiųjų rankines su daiktais, vienai jų, įtariama, grasino peiliu.

Už tai 28-erių vyrui pareikšti kaltinimai pagal Baudžiamojo kodekso 178 straipsnio („Vagystė“) 2 dalį ir 180 straipsnio („Plėšimas“) 1 ir 2 dalis, pažymima prokuratūros pranešime.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas atvirai pagrobė svetimą turtą, numato griežčiausią šešerių metų laisvės atėmimo bausmę. Už svetimo turto pagrobimą, panaudojus fizinį smurtą, asmuo griežčiausiai gali būti baudžiamas laisvės atėmimu iki šešerių metų, o už apiplėšimą panaudojus peilį – laisvės atėmimu iki septynerių metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius