Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 07 /2017 06 08

Klaipėdos STT pareigūnai Vilniuje sulaikė korupcija įtariamus bankroto administratorių ir kreditorių

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pranešė sulaikiusi kyšininkavimų įtariamą bankroto administratorių ir bankrutuojančios įmonės kreditorių.
STT
STT / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kyšininkavimu įtariamus asmenis Klaipėdos valdybos pareigūnai sulaikė antradienį Vilniuje. BNS žiniomis, sulaikytieji – bankroto administratorius Paulius Pacauskas ir kelių įmonių akcininkas.

STT įtaria, kad P.Pacauskas, būdamas valstybės tarnautojui prilygintas asmuo, pasinaudodamas savo, kaip įmonės bankroto administratoriaus įgaliojimais, susitaręs su bankrutuojančios įmonės kreditoriumi, tiesiogiai savo naudai reikalavo ir priėmė didelės vertės – 45 tūkst. eurų kyšį iš neįvardijamos bankrutuojančios bendrovės vienintelio akcininko. Jis byloje nėra įtariamasis.

Už kyšį buvo žadama atsisakyti civilinio ieškinio bankrutuojančios bendrovės akcininkui baudžiamojoje byloje ir nereikšti pretenzijų dėl žalos padarymo įmonės bankroto byloje. Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

STT nurodo ne kartą nustačiusi korupcijos rizikos veiksnių bankroto administravimo srityse bei yra pateikusi pasiūlymus tobulinti teisės aktus.

Šiuo metu STT atlieka 5 ikiteisminius tyrimus dėl bankroto administratorių galimų korupcinio pobūdžio nusikalstamų veikų, o per pastaruosius kelerius metus STT yra pradėjusi 26 ikiteisminius tyrimus Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje dėl bankroto administratorių galimo kyšininkavimo, piktnaudžiavimo ir kitų korupcinio pobūdžio nusikalstamų veikų.

2017 metų pirmą ketvirtį STT jau yra gavusi 6 pareiškimus apie galbūt neteisėtus bankroto administratorių veiksmus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius