TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kokaino paaugliui pauostyti davęs mažeikiškis atsidūrė už grotų

Šiaulių apygardos teismas kovo 25 dieną numato pradėti nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje Mažeikių mieste gyvenantis 19 metų Lukas Venskus kaltinamas narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimu nepilnamečiui. L.Venskus kaltę neigia.
Kokaino „takeliai“
Asociatyvi iliustracija / 123RF.com nuotr.

Jau 6 kartus anksčiau teistam mažeikiečiui yra paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas, rašoma Šiaulių apygardos teismo pranešime.

Kaltinamajame akte nurodoma, kad nusikaltimas galėjo būti padarytas ne vėliau kaip iki 2020 metų rugsėjo 24 dienos, kai L.Venskus iš ikiteisminio tyrimo metu nenustatyto asmens, nenustatytoje vietoje, neteisėtai, turėdamas tikslą platinti, įgijo ne mažiau kaip 0,332 g narkotinės medžiagos – kokaino. Ilgai netrukus kaltinamasis nenustatytą kiekį šio narkotiko savo gyvenamoje vietoje Mažeikiuose neatlygintinai davė vartoti (uostyti) nepilnamečiui vaikinui.

Kratos ir įvykio vietos apžiūros metu policijos pareigūnai rado likusią dalį kokaino ir jį paėmė. Bylos duomenimis, atliekant kratą L.Venskaus bute kaltinamasis mėgino atsikratyti narkotikais išmesdamas juos pro langą.

Šių metų vasario pabaigoje Šiaulių apygardos teismas išnagrinėjo kardomosios priemonės klausimą kaltinamajam.

Prokurorė teismo prašė pratęsti L.Venskaus suėmimo terminą 3 mėnesiams. Valstybės kaltintoja pabrėžė, kad kaltinamasis už narkotinių medžiagų vartojimą, disponavimą jomis anksčiau baustas administracine tvarka, kelis kartus teistas.

Paskutinį kartą 2019 metų rugsėjo 30 dieną Telšių apylinkės teismo Mažeikių rūmų nuosprendžiu L.Venskus buvo pripažintas kaltu ir nuteistas laisvės atėmimo bausme 6 mėnesiams už tai, kad jis buvo sumušęs tą patį nepilnametį, kuriam ir davė vartoti kokainą.

Kaltinamojo gynėjas teigė, kad visi ikiteisminio tyrimo šioje byloje veiksmai yra atlikti, jo ginamasis galėtų dirbti, turi gyvenamąją vietą. Advokatas teismo prašė rasti galimybę kaltinamajam neskirti griežčiausios kardomosios priemonės.

Teismas konstatavo, kad paminėtos aplinkybės leidžia pagrįstai manyti, jog būdamas laisvėje, kaltinamasis pats, ar per kitus asmenis gali paveikti liudytojus, kad jie duotų jam palankius parodymus, trukdyti procesui.

Suėmimo terminą L.Venskui teismas pratęsė 3 mėnesiams. Kaltinamasis nesutiko su teismo argumentais ir sprendimą apskundė. Teismo posėdis paskirtas kovo 25 d. 13.00 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius