-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kolegai 600 eurų kyšį davęs Kauno apygardos teismo teisėjas pats sės į kaltinamųjų suolą

Šiaulių apygardos teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje Kauno apygardos teismo teisėjas Ramūnas Antanavičius kaltinamas papirkimu. Liepos 26 d. Lietuvos Respublikos Prezidentė sustabdė R.Antanavičiaus kaip teisėjo įgaliojimus.
Iš Kauno apygardos teismo evakuoti visi žmonės
Iš Kauno apygardos teismo evakuoti visi žmonės / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavęs prokuroras Tomas Meškauskas mano, kad Specialiųjų tyrimų tarnybos Šiaulių valdybos pareigūnai surinko pakankamai duomenų, leidžiančių pagrįstai įtarti R.Antanavičių tuo, kad jis birželio 4 d. davė 600 eurų dydžio kyšį savo pažįstamam Mažeikių apylinkės teismo teisėjui M.Klemeniui.

R.Antanavičius pageidavo, kad pastarasis, vykdydamas savo, kaip teisėjo įgaliojimus, išnagrinėjęs V.V. skundą dėl administracinės nuobaudos paskyrimo, priimtų V.V. palankų sprendimą: sumažintų teisės vairuoti transporto priemonę atėmimo už vairavimą neblaiviam terminą.

Ikiteisminio tyrimo metu R.Antanavičius kaltu neprisipažino ir atsisakė duoti parodymus.

Pilietis V.V. ikiteisminio tyrimo metu taip pat buvo apklaustas. Jis paneigė inicijavęs Mažeikių rajono teisėjo papirkimą ar bent žinojęs apie tai. Tokiai versijai prieštaraujančių duomenų nebuvo surinkta, todėl V. V. baudžiamojon atsakomybėn nėra patrauktas, praneša Generalinė prokuratūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius