Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kompozitoriaus Tomo Dobrovolskio nužudymo byla pagaliau ištirta: teismas laukia 6 vyrų

Menininkų bendruomenę ir visą Lietuvą sukrėtusios 2014-ųjų pabaigos žmogžudystės istorijoje pagaliau artėja atpildo valanda. Trys iš šešių įtariamųjų sulauks kaltinimų tiesiogiai dalyvavę kompozitoriaus Tomo Dobrovolskio nužudyme sostinės Vingrių gatvėje, kiti bus teisiami kaip užpuolikai ir chuliganai.
Andrius Mamontovas
Andrius Mamontovas koncertuoja per Tomo Dobrovolskio (ekrane) paramos koncertą. / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Ilgas, sunkus ir todėl pagrįstų abejonių dėl jo perspektyvų sukėlęs rezonansinės žmogžudystės tyrimas – pagaliau finišo tiesiojoje.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Vilniuje atliekamas Tomo Dobrovolskio žmogžudystės tyrimas
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Vilniuje atliekamas T.Dobrovolskio žmogžudystės tyrimas

Šį ketvirtadienį 15min sužinojo, kad sostinės kriminalistai pagaliau baigė aiškintis, kas atsakingas už kompozitoriaus Tomo Dobrovolskio nužudymą 2014-ųjų gruodį, šv. Kūčių išvakarėse.

Lemtingą gruodžio 24-osios naktį apie 3 val. Vilniuje, Vingrių gatvėje, šalia naktinio baro „Vingrių 17“, vadinamo Psichbariu, buvo sumuštas ir dėl galvos traumos paguldytas į ligoninę 48 metų vilnietis. Menininką ištiko koma.

Medikai T.Dobrovolskiui atliko kelias operacijas, tačiau iškart patarė šeimai neturėti vilčių. Šioms realioms prognozėms nebuvo lemta neišsipildyti – 2015 m. sausio 6 d. T.Dobrovolskis mirė taip ir neatgavęs sąmonės.

Kaip skelbta anksčiau, netrukus po nusikaltimo policija sulaikė iškart 6 įtariamuosius. Vienus ilgesniam, kitus trumpesniam laikotarpiui teismas leido suimti. Nė vienas jų kaltės nepripažino ir neatgailauja iki šiol.

Griežčiausia kardomoji priemonė galiausiai buvo pakeista švelnesniais apribojimais įtariamiesiems.

Visuomenę buvo apėmusi nuojauta, kad T.Dobrovolskio nužudymo aplinkybės gali taip ir likti neatskleistos. Matydami, kad laikas bėga, o menininko žudikas ar žudikai vaikšto laisvėje, vilniečio artimieji ir šio nusikaltimo sukrėsti žmonės yra surengę ne vieną socialinę akciją Vingrių gatvėje, taip pat paramos koncertą.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Socialinė akcija Tomui Dobrovolskiui atminti
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Socialinė akcija Tomui Dobrovolskiui atminti

Tačiau tyrėjai, nors ir užtruko ganėtinai ilgai, rankų nenuleido – jau artimiausiu metu visa bylos medžiaga atsidurs ant Vilniaus apygardos teismo teisėjų stalo.

15min žiniomis, teismas laukia būtent to paties šešeto, kuris ir pateko į kriminalistų akiratį iškart po nusikaltimo.

Tiesa, kiekvieno asmens vaidmuo, ikiteisminio tyrimo duomenimis, yra individualus. Sunkiausi kaltinimai, susiję būtent su T.Dobrovolskio gyvybės atėmimu, inkriminuojami tik trims kaltinamiesiems. Kiti trys taip pat dalyvavo chuliganiškame išpuolyje, bet žmogaus nežudė.

Nelemtas naktinis konfliktas prie Psichbario kilo, kai jo lankytojų kompanija buvo išėjusi į lauką parūkyti, ten pat kažkaip atsidūrė ir šunį vedžiojęs muzikas.

Anot liudininkų, kažkas mestelėjo repliką apie simpatijas Vladimirui Putinui, esą nuo to ir prasidėjo masinės muštynės. Tiksliau T.Dobrovolskis buvo užpultas ir daužomas, užpuolikai jį talžė net pargriuvusį, o didelis šuo šeimininko negynė.

Baudžiamojo kodekso 129 straipsnis numato, kad tas, kad nužudė žmogų iš chuliganiškų paskatų, baudžiamas laisvės atėmimu nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba kalėjimu iki gyvos galvos.

Edgaro Jankausko/dienraščio „15minučių“ nuotr./Tomas Dobrovolskis
Edgaro Jankausko/dienraščio „15minučių“ nuotr./Tomas Dobrovolskis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius