Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kontrabandininkai degalinėje „užmiršo“ vilkiką su 3 mln. Lt vertės nelegaliais rūkalais (nuotraukos)

Lietuvos muitinės pareigūnai birželio 1-osios rytą prie Marijampolės esančioje degalinėje aptiko kontrabandinių rūkalų prikimštą krovininį vilkiką. Anot degalinės darbuotojų, automašina čia buvo palikta jau prieš keletą dienų. Sulaikyta kontrabandinių cigarečių už maždaug 3 milijonus litų.
Vilkikas
Vilkikas / MKT nuotr.

Kaip informuoja Muitinės kriminalinė tarnyba, antradienį, apie 11 val. ryto užsukę į prie Marijampolės esančią degalinę „Orlen“ prisipūsti oro į automobilio padangas, Kauno teritorinės muitinės pažeidimų prevencijos skyriaus pareigūnai sužinojo, kad čia jau kelinta diena stovi be priežiūros paliktas krovininis vilkikas Volvo.

Pamatę, kad automašina registruota Rusijos Federacijoje ir plombuota, muitinės pareigūnai nusprendė patikrinti ar nebus pasibaigęs šiuo automobiliu gabento krovinio tranzito procedūros terminas.

Nustačius, kad terminas baigėsi jau beveik prieš 12 valandų, nutarta iškviesti muitinės tarpininko atstovą ir patikrinti vilkiko krovinį.

Atidarius puspriekabės duris, paaiškėjo, kad vilkiku per Lietuvą mėginta pervežti beveik 3 mln. litų vertės cigarečių „Jin Ling“ kontrabandą.

Preliminariais duomenimis puspriekabėje aptikta 950 dėžių (475 tūkst. pakelių) nelegalių rusiškų rūkalų, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 2 mln. 897 tūkst. Lt.

Muitinės kriminalinės tarnybos Marijampolės skyriuje dėl šio įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 199-2 str. 1 d. (Neteisėtas disponavimas akcizais apmokestinamomis prekėmis) ir 199 str. 1 d. (Kontrabanda).

Patys muitinės pareigūnai šį netikėtą radinį sieja su praėjusią savaitę Kauno teritorinės muitinės pažeidimų prevencijos skyriaus ir Lenkijos muitinės kolegų vykdyta operaciją. Pastarosios metu buvo sustiprinta akcizinių prekių kontrolė ties Lietuvos-Lenkijos siena, ties buvusiu Kalvarijos pasienio punktu.

Matyt cigarečių kontrabandą vežusio vilkiko vairuotojas pabūgo galimų pasekmių ir paliko automobilį su nelegaliu kroviniu Marijampolėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius