-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kontrabandininkai naudojasi šaltais orais – antrąkart Nerimi cigaretes plukdė po ledu

Pavoverės užkardos pasieniečiai sulaikė dar vieną Nerimi iš Baltarusijos plukdytą nelegalių rūkalų krovinį, kurį kontrabandininkai buvo pritvirtinę po ledo lytimi. Praėjusią savaitę tai buvo antras pasieniečių išaiškintas toks atvejis.
Cigaretės po ledo lytimi
Cigaretės po ledo lytimi / VSAT nuotr.

Naudodamiesi vaizdo stebėjimo sistema šeštadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos pasienio rinktinės Pavoverės pasienio užkardos pareigūnai Neryje tarp daugybės lyčių pastebėjo vieną įtartiną. Ši vieta yra ties Švenčionių rajono Molių kaimu.

Pavoverės pasieniečiai į upę nuleido tarnybinę motorinę valtį ir atsargiai skindamiesi kelią tarp kitų lyčių pasiekė įtartinąją. Ją VSAT pareigūnai parsitempė į krantą. Betraukiant lytį iš vandens tapo aišku, kad po ja yra pritvirtintas nelegalus krovinys. Tai būta dviejų tarpusavyje surištų paketų. Kai lytis plaukė upe, matėsi tik jos viršus, o krovinys buvo po vandeniu ir plika akimi nepastebimas.

VSAT nuotr./Cigaretės po ledo lytimi
VSAT nuotr./Cigaretės po ledo lytimi

Paaiškėjo, kad kontrabandininkai iš Baltarusijos į Lietuvą taip paleido 1500 pakelių cigarečių „NZ Gold Super Slims“ ir „Minsk Super Slims“ be akcizo ženklų. Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką Pavoverės pasienio užkardos pareigūnai pradėjo administracinę teiseną.

VSAT nuotr./Cigaretės po ledo lytimi
VSAT nuotr./Cigaretės po ledo lytimi

Praėjusią savaitę tai buvo jau antras panašus atvejis, kai kontrabandininkai Nerimi plukdytus krovinius maskavo ledo lytimis. Penktadienį Pavoverės užkardos pasieniečiai ties tuo pačiu Molių kaimu vaizdo stebėjimo sistema irgi užfiksavo Nerimi plaukusią įtartiną lytį. Ją ištraukus į krantą paaiškėjo, kad po ledo gabalu pritvirtintuose ryšuliuose buvo 1500 pakelių cigarečių „NZ Gold Super Slims“ be akcizo ženklų.

Nerimi, prieš upei įsukant į Lietuvos teritoriją, apie 7 kilometrus eina siena su Baltarusija. Tokių bandymų, kai Baltarusijos krante nuleidžiami nelegalūs kroviniai tikintis, kad srovė juos atneš į Lietuvos pusę, čia pasitaiko nuolat. Lietuvos krante laukiančių kontrabandininkų tikslas yra šiuos siuntinius kuo skubiau ištraukti iš vandens ir kuo greičiau išgabenti į šalies gilumą, praneša VSAT.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius