Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kontrabandininkai vežė rūkalus automobiliais su svetimais valstybiniais numeriais

Ketvirtadienį Kauno teritorinės muitinės pareigūnai Kybartų kelio poste sulaikė daugiau kaip 271 tūkst. vnt. kontrabandinių cigarečių. Didžiausi sulaikytų cigarečių kiekiai buvo gabenami automobiliais su svetimais valstybiniais numeriais.
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės / Kauno teritorinės muitinės nuotr.

Kaip rašoma Kauno teritorinės muitinės pranešime, Lietuvos pilietis R.G., atvykęs į postą automobiliu „Renault“ deklaravo, kad veža leistiną kiekį cigarečių. Tačiau kilus įtarimų, buvo nuspręsta transporto priemonę patikrinti detaliai.

Muitinės pareigūnai, panaudoję mobilią degalų kiekio įrangą, rado rūkalų, prislapstytų įvairiose transporto ertmėse: perdirbtame degalų bake ir dujų balione, durelėse ir kt.

Iš viso muitininkai suskaičiavo daugiau nei 77 tūkst. vnt. „Golden Gate“ ir „Compliment“ cigarečių, kurių vertė didesnė nei 28 tūkst. litų. Šiam pažeidėjui administracinį teisės pažeidimų protokolą surašė ne tik muitinės, bet ir policijos pareigūnai. Muitininkai, atlikdami transporto priemonės patikrinimą, nustatė, kad „Renault“ techninis pasas ir numeriai, kurie buvo uždėti automobiliui atvykus į postą, priklauso visai kitai transporto priemonei, todėl iškvietė policiją.

Ketvirtadienį į Kybartų kelio postą policijos pareigūnai buvo kviesti dar kartą. Buvo nustatytas dar vienas atvejis, kuomet automobilio „Audi“, kurį vairavo Lietuvos pilietis V.P., valstybiniai numeriai priklausė kitai transporto priemonei. Šio automobilio prietaisų skydelyje, kuro bake, dujų balione ir durelėse muitinės pareigūnai surado daugiau 65 tūkst. vnt. rūkalų, kurių vertė beveik 24 tūkst. litų.

Ir šiam asmeniui protokolą surašė ne tik muitinės, bet ir policijos pareigūnai.

Kitiems kontrabandinių cigarečių gabentojams taip pat buvo surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai, o rūkalai ir juos gabenusios transporto priemonės sulaikytos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius