Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kontrabandinių rūkalų lenkas namo neparvežė

Lenkijos pilietis iš Lietuvos gabeno 3 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių, tačiau iki namų jų nenuvežė. Uošvio automobiliu, kuris dabar gali būti konfiskuotas, beišvažiuojantį į savo šalį lenką sulaikė Kalvarijos pasieniečiai.
Automobilyje slėptos cigaretės
Automobilyje slėptos cigaretės

Trečiadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose sustabdė iš Lietuvos išvažiuojantį automobilį „Nissan Primera“ lenkiškais numeriais.

Jį vairavo 31-erių Lenkijos pilietis. Patikrinę jo dokumentus VSAT pareigūnai apžiūrėjo ir automobilį. „Nissan Primera“ bagažinėje ir atsarginio rato vietoje buvo rasta 1990 pakelių cigarečių „Fest“ ir 1000 pakelių cigarečių „Fest 7“ su Baltarusijos banderolėmis.

Lenkas aiškino automobilį vykti į Lietuvą pasiskolinęs iš uošvio. Užsieniečio pasakojimas apie tai, kur jis gavo cigarečių, pasieniečiams nepasirodė įtikinamas. Vyras teigė kažkur netoli Kauno buvęs įkalbėtas lenkiškai kalbančio asmens už atlygį kontrabandinius rūkalus nugabenti į Lenkiją. VSAT pareigūnai aptiko požymių, kad užsienietis gali meluoti.

Kalvarijos užkardos pasieniečiai dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėjo administracinės bylos teiseną. VSAT pareigūnai lenkui įteikė šaukimą atvykti į Marijampolės apylinkės teismą, kur bus nagrinėjama jo byla.

Užsieniečiui gresia bauda nuo 10 iki 20 tūkst. litų ir 2005 m.laidos automobilio konfiskavimas.

Vyrą po apklausos pasieniečiai paleido. Sulaikytas „Nissan Primera“ ir cigaretės saugomi Kalvarijos užkardoje.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius