Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kontrabandos vežimas nepadėjo išspręsti materialinių problemų

Baltarusijos pilietis V.H. rugpjūčio pabaigoje per Vilniaus teritorinės muitinės Medininkų kelio postą jį įdarbinusiai įmonei priklausančiu krovininiu automobiliu su puspriekabe bandė nelegaliai įvežti iš Baltarusijos į Lietuvos Respubliką cigarečių, kurių bendra muitinė vertė 25 tūkst. 334 litų.
Teisingumas
Teisingumas / 123rf.com

Kaip rašoma Vilniaus rajono apylinkės teismo pranešime, patikrinimo metu pažeidėjas prisipažino dėl sunkios materialinės padėties, siekdamas išlaikyti šeimą vežęs cigaretes puspriekabės šaldymo įrengimo ertmėse, jokių specialių slėptuvių puspriekabėje neįrenginėjo.

Išnagrinėjus bylą nustatyta, kad prekėms kontrabanda gabenti ir joms slėpti buvo tiesiogiai panaudota puspriekabė, nes be jos pažeidėjas nebūtų galėjęs per valstybės sieną gabenti tokio didelio cigarečių kiekio, todėl puspriekabė buvo konfiskuota kaip pažeidimo padarymo įrankis, nepriklausomai nuo to, kam ji nuosavybės teise priklauso bei kad šios transporto priemonės vertė yra didesnė nei kontrabanda gabentų prekių vertė.

2011 m. rugsėjo 20 d. priėmus nutarimą, pažeidėjas vietoj planuotos materialinės naudos už tokį kiekį kontrabanda vežtų cigarečių turės sumokėti 10 tūkst. litų baudą, be to, bus konfiskuotos kontrabanda vežtos prekės bei įmonei priklausanti puspriekabė, o žalą patyręs tikrasis jos savininkas įgijo teisę kreiptis į teismą civilinio proceso tvarka dėl patirtos žalos išieškojimo iš V.H.

Nutarimas per 20 dienų nuo paskelbimo gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui per Vilniaus rajono apylinkės teismą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius