Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 06 /10:52

​Korupcinės Vilniaus vicemero bylos nelankantis liudytojas Darius Norkus šaukiasi prezidentės ir generalinio prokuroro užtarimo

Liudytojui Dariui Norkui teisiamo sostinės vicemero Romo Adomavičiaus byloje gresia areštas. Paaiškėjo, kad buvęs "Vilniaus vandenų" vadovas yra parašęs „grėsmingą skundą“ šalies prezidentei ir Generalinės prokuratūros vadovui.
Darius Norkus teisme
Darius Norkus teisme / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Korupcija įtariamo Vilniaus vicemero Romo Adomavičiaus bylą nagrinėjantis Vilniaus apygardos teismas svarsto, ar skirti areštą bylos liudytojui, buvusiam „Vilniaus vandenų“ vadovui Dariui Norkui.

Tokią nuobaudą duoti parodymus teismui vengiančiam ir į teismą neatvykstančiam liudytojui ketvirtadienį pasiūlė Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Linas Kuprusevičius.

„Norkus vengia atvykti į teismą ir duoti parodymus, vakar dalyvavo kitame posėdyje visiškai sveikas ir darbingas. Jis vaikšto į teismo procesus, kur jam norisi. Prašau skirti areštą vieno mėnesio laikotarpiui“, – teismui pareiškė prokuroras.

D.Norkus trečiadienio rytą buvo atvykęs į Vilniaus apygardos teismą, kur apeliacine tvarka nagrinėjama jo paties baudžiamoji byla. Prieš teismo posėdį D.Norkui buvo įteiktas šaukimas atvykti kitą dieną liudyti vicemero byloje. D.Norkus tuo labai pasipiktino, tačiau šaukimą priėmė.

Norkus vengia atvykti į teismą ir duoti parodymus, vakar dalyvavo kitame posėdyje visiškai sveikas ir darbingas. Jis vaikšto į teismo procesus, kur jam norisi. Prašau skirti areštą vieno mėnesio laikotarpiui, – teismui pareiškė prokuroras.

R.Adomavičaus bylą nagrinėjanti teisėja Virginija Švedienė ketvirtadienį posėdyje informavo, kad D.Norkus parašė „grėsmingą skundą“ šalies prezidentei Dalei Grybauskaitei, generaliniam prokurorui Dariui Valiui ir Vilniaus apygardos teismo pirmininkui Vytautui Zelenkai. Jame D.Norkus piktinasi tuo, kad teisėja anksčiau buvo nusprendusį jį atvesdinti į posėdį.

Ar skirti D.Norkui areštą, teismas paskelbs jau šį ketvirtadienį.

Teisme nagrinėjamos bylos duomenimis, R.Adomavičius nuo 2012 metų birželio iki rugsėjo provokavo bendrovės „Utenos melioracija“ interesams netiesiogiai atstovaujantį buvusį „Vilniaus vandenų“ vadovą D.Norkų jam duoti 40 tūkst. litų kyšį.

D.Norkus pinigus R.Adomavičiaus prašymu paliko jo automobilyje „Mercedes-Benz“. Už tai R.Adomavičius esą žadėjo paveikti bendrovės „Vilniaus vandenys“ generalinį direktorių, kad bendrovė „Utenos melioracija“ būtų pripažinta nugalėtoja beveik 9 mln. litų vertės vandentiekio statybos ir renovacijos darbų viešajame pirkime. Be to, anot prokuroro, jis provokavo duoti 5 proc. kyšį nuo viso projekto vertės.

Vicemeras yra teigęs, kad jo automobilyje rasti pinigai buvo skirti Seimo rinkimų kampanijai. Į parlamentą R.Adomavičius nebuvo išrinktas.

Papildyta 10.52 val. Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį nusprendė dar kartą į posėdį atvesdinti liudytoją, buvusį „Vilniaus vandenų“ vadovą Darių Norkų. Kitas posėdis vyks kovo 31 dieną. Nutartį dėl D.Norkaus atvesdinimo teismas priima nebe pirmą kartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius