Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2023 06 26 /16:20

Košmariška avarija kelyje Vilnius–Kaunas: į vilkiką įsirėžus mikroautobusui žuvo žmonės, stojo eismas

Pirmadienio popietę tragiška avarija užfiksuota kelyje Vilnius–Kaunas. Čia, ties Žiežmariais, susidūrė mikroautobusas ir vilkikas. Per avariją žuvo du labai jauni žmonės. Dėl avarijos padarinių šalinimo teko riboti, laikinai net ir sustabdyti eismą, vėliau eismas viena juosta buvo atnaujintas.
Avarija greitkelyje
Įvykio vietoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente 15min sužinojo, kad pranešimas apie nelaimę gautas 13.51 val.

Transporto priemonės susidūrė netoli Žiežmarių, ties Kertininkų kaimu.

Pirminiais duomenimis, abi transporto priemonės važiavo ta pačia kryptimi. Kol kas nelaimės priežastys dar tiriamos, tačiau mikroautobusas rėžėsi į priekyje jo važiavusio vilkiko puspriekabę ir po ja palindo.

Per avariją žuvo abu mikroautobusu vykę asmenys – vairuotojas ir keleivė. Jų kūnus ištraukė ugniagesiai, tačiau medikai padėti jau niekuo nebegalėjo.

Dėl avarijos padarinių likvidavimo darbų kelyje laikinai buvo sustabdytas eismas Kauno kryptimi. Apie 16 val. vairuotojų pagalbinė eismo informacinė sistema „Waze“ rodė, kad transporto judėjimas ties incidento vieta dar buvo sulėtėjęs vos iki 4-5 km/val. Vėliau eismas viena juosta buvo atnaujintas.

Atvaizdas iš „Waze“ programėlės/Spūstis įvykio vietoje
Atvaizdas iš „Waze“ programėlės/Spūstis įvykio vietoje

Kauno apskrities policijos pirminiais duomenimis, 13.51 val. Kaišiadorių r., kelyje A1, susidūrė mikroautobusas, kurį vairavo vyras (g. 2001 m.) ir vilkikas DAF, vairuojamas vyro (g. 1960 m.). Pirminiais duomenimis, mikroautobusas nesilaikė saugaus atstumo ir rėžėsi į priekyje važiuojantį vilkiką (jo puspriekabę).

Eismo įvykio metu žuvo mikroautobuso vairuotojas (g. 2001 m.) ir keleivė (g. 2004 m.). Šioje atkarpoje, Kauno miesto link, uždarytas eismas, vairuotojai nukreipiami į kelią nr. 1816 (pro Žiežmarius).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius