Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Košmariška naktis penkioms vilniečių šeimoms: po gaisro liko be būstų

Praėjusią naktį sostinės socialiniame būste kilęs gaisras bent laikinai be pastogės paliko penkias vilniečių šeimas, be to, kaip teigia viena nukentėjusi gyventoja, atvėrė tiek anksčiau aptarinėtas, tiek dabar aiškėjančias medinio daugiabučio problemas.
Naujojoje Vilnioje apdegė daugiabutis
Pavilnyje apdegė nedidelis, bet net penkias šeimas talpinęs daugiabutis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį gausios ugniagesių pajėgos skubėjo į sostinės Naująją Vilnią – po 2 val. gautas pranešimas apie gaisrą gyvenamajame name Žemojoje gatvėje. Žmonės, laimė, nesužaloti – visą daugiabutį įvykio įkarštyje pasisekė laiku evakuoti. Tačiau kada gyventojai galės grįžti į namus, nežinia.

Paaiškėjo, kad 46-uoju numeriu pažymėtame pastate Pavilnyje yra įsikūrę penki savivaldybės socialiniai būstai.

Mūsų bute, viduje, laidai buvo pakeisti ir tvarkingi, bet kas darosi laiptinėje – tai siaubas.

„Mes su šeima išsigelbėjome, bet likome be namų, kraustomės ir laikinai prisiglausime pas gimines“, – 15min sekmadienį pranešė nukentėjusi gyventoja Renata.

Vilnietė pridūrė, kad 3 iš 5 būstų po gaisro liko akivaizdžiai nebegyvenami, o dviem šeimoms „iš bėdos“ būtų galima pasilikti, jei ne viena problema: pastatas pilnai atjungtas nuo elektros tinklo.

Ar naktinis gaisras kilo dėl netvarkingos instaliacijos, ar dėl šildymo sistemos nesklandumo, ar dėl kitų priežasčių – gaisrinės saugos specialistai sekmadienį dar tik pradeda aiškintis. Tačiau jau dabar aišku, kad gaisras galutinai atvėrė šio socialinio daugiabučio problematiką: dalis bėdų buvo žinomų, o kai kas tapo akivaizdu po gaisro.

„Apžiūrėti padarinių ryte atvykęs specialistas iškart pasakė, kad kaminas iš tokių plytų iš viso negali būti“, – papasakojo Renata, rodžiusi baltus dūmtraukio mūrų, kurie atsivėrė, gaisrui nuniokojus stogą.

Pasak gyventojos, problemų galėjo kilti ir dėl daugiabučio elektros instaliacijos būklės. „Mūsų bute, viduje, laidai buvo pakeisti ir tvarkingi, bet kas darosi laiptinėje – tai siaubas“, – anot pašnekovės, neatmenamais laikais išvedžiotus kabelius gyventojai ne sykį yra prašę atnaujinti, tačiau šio socialinio būsto prižiūrėtojai iki šiol tokios galimybės nebuvo radę.

Gaisro Žemojoje gatvėje aplinkybės dar tik pradedamos tikri, o šio daugiabučio gaisro padarinių šalinimą planuoti bus pradėta tikriausiai pirmadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius