Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kovą prieš alkotesterį laimintis vilnietis Žilvinas: „Kas bus toliau?“

Vasario pradžioje galimai neblaivus prie vairo sulaikytas vilnietis Žilvinas R. nesutiko su alkoholio tikrintuvo parodymais, kurie jam nustatė 1,38 prom. girtumą. Trečiadienį pasirodę kraujo tyrimo rezultatai patvirtino vairuotojo versiją – jo kraujyje alkoholio tą naktį nebuvo. Savo versiją įrodinėjantis vairuotojas retoriškai klausia: „Kas bus toliau?“

Vaikinas 15min pasakojo policijos reido visiškai neišsigandęs – vyriškis teigia jokio alkoholio nevartojęs kelias dienas, tad esą nebuvo jokios tikimybės „pripūsti“. Tačiau alkotesteris buvo kitokios nuomonės.

„Paėmiau ir įpūčiau 1,38 promilės. Nors prieš tai tris dienas nesu net ragavęs alkoholio. O prieš tris dienas – buvau išgėręs mažą alaus vakarieniaudamas. Bet ką galėjau sakyti – vis tiek jie (pareigūnai) laikė, kad aš girtas“, – pasakojo vairuotojas.

Į atgarsį sulaukusio alkotesterio parodymus tąkart sureagavo ir policijos atstovai.

„Šio vaikino skundas, mūsų manymu, yra neparemtas jokiais įrodymais. Parodymų iš gydymo įstaigos, be vairuotojo, niekas nematė. Jei jis iš tiesų davė kraują, reikia palaukti galutinių tyrimo rezultatų. O sprendimą, bet kokiu atveju, priims teismas“, – vasario 8 dieną socialiniame tinkle „Facebook“ rašė policijos atstovas.

Kraujo tyrimas

Vilnietis teigia tuoj pat nuvykęs į Vilniaus narkologijos centrą papildomiems tyrimams. Ten alkotesterio ekrane sužibo nuliai, o siekdamas visiškai įrodyti savo blaivumą vairuotojas davė ir kraujo tyrimams.

„Nuvažiavau į „narkologinį“ ir ten įpūčiau nulius. Netgi labai nustebusios buvo vietinės darbuotojos. Pridaviau kraujo, dabar laukiu atsakymo“, – anksčiau 15min yra pasakojęs vaikinas.

15min.lt/Pauliaus Ramanausko nuotr./Reido akimirka
15min.lt/Pauliaus Ramanausko nuotr./Reido akimirka

Vairuotojas teigia nesuvokiantis, kaip alkotesteris galėjo parodyti tokį rezultatą. Vilnietis kelia versiją, esą alkotesteris parodė klaidingus duomenis dėl tyrimo alkotesteriu aplinkybių.

Anksčiau 15min jis teigė, kad prieš jam atliktą tyrimą alkotesteriu jis plovė langus, todėl neva pučiant į alkotesterį galėjo patekti alkoholio iš langų valymo skysčio garų.

Medikų išvados

Trečiadienį socialiniame tinke „Facebook“ vilnietis pasidalino kraujo tyrimo rezultatais, kurie yra nepalankūs policijos versijai, kad vairuotojas patikrinimo metu buvo neblaivus.

Žilvino R. nuotr. iš „Facebook“/Vairuotojo kraujo tyrimo rezultatai
Žilvino R. nuotr. iš „Facebook“/Vairuotojo kraujo tyrimo rezultatai

Remiantis medikų išvadomis, alkotesterio parodymai buvo netikslūs, nes vilniečio kraujyje „etilo alkoholio nerasta“. „Kas bus toliau“, – asmeninėje „Facebook“ paskyroje retoriškai klausė savo versiją įrodinėjantis vairuotojas.

SUSIJĘ: Ar galima užginčyti alkotesterio parodymus?

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis situaciją vertino paprastai. Anot jo, vairuotojas turi teisę teisme pateikti ir savo turimus dokumentus, o teisėjai jau nuspręs, kuriais alkoholio koncentracijos tyrimo duomenimis vadovautis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius