Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kraupi avarija kelyje Palanga–Klaipėda: į moters „Opelį“ liuoktelėjo elnias

Karščiai veda iš pusiausvyros ir laukinius gyvūnus, tad eismo dalyviams kelionių metu belieka pasikliauti savuoju apdairumu, savisauga. Arba tiesiog sėkme, kaip tai buvo per šį incidentą Klaipėdoje rajone.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / 15min skaitytojo nuotr.

Automobilio ir masyvaus laukinio gyvūno susidūrimo padariniai atrodė kraupiai, neretušuotas vaizdas net negalėtų būti viešai skelbiamas.

Laimė, kaip įsitikino įvykio liudininku tapęs 15min skaitytojas, jauna vairuotoja nepatyrė jokių fizinių traumų – atsipirko momentiniu išgąsčiu ir, ko gero, visam gyvenimui įsirėžusiais slogiais pojūčiais.

Avarija kelyje Palanga–Klaipėda įvyko antradienį maždaug 8.30 val.
„Opel“ uostamiesčio kryptimi užmiestyje važiavo palyginti ramiai, kai ties Girkalių gyvenviete į važiuojamąją dalį iššoko miško gyvūnas.

Vien per praėjusią parą keliuose fiksuoti 9 automobilių susidūrimų su gyvūnais atvejai.

Teigiama, kad savisaugos instinktą praradęs elnias kaip tik tuo momentu, kai susidūrimas su transporto priemone jau buvo neišvengiamas, liuoktelėjo aukščiau asfalto. Tad masyvaus gyvūno pagrindinis smūgis, kepštelėjus kairės pusės sparną, teko į „Opelio“ priekinį stiklą ties keleivės vieta.

Vairuotoja, laimė, lemtingą rytą keliavo viena.

Neprognozuojama laukinių gyvūnų migracija yra nuolatinė eismo saugumo problema, į kurią kone kiekvieną dieną atkreipia dėmesį Lietuvos kelių policijos tarnyba.

Naujausiais pareigūnų skelbiamais duomenimis, vien praėjusią parą fiksuoti 9 transporto susidūrimų su gyvūnais atvejai: Anykščių (magistraliniame kelyje A6 Kaunas–Zarasai–Daugpilis), Ignalinos, Kauno (magistraliniame kelyje A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda), Panevėžio, Prienų, Raseinių (magistraliniame kelyje A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda), Šalčininkų (magistraliniame kelyje A15 Vilnius–Lyda), Šiaulių, Širvintų (magistraliniame kelyje A2 Vilnius–Panevėžys) rajonuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius