Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kraupiąją „Honda Prelude“ avariją, kurios metu Ramūnas Balkūnas Vilniuje traiškė žmones, įvertino ir Aukščiausiasis Teismas

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) kasacine tvarka išnagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje Ramūnas Balkūnas yra nuteistas dėl kraupios „Honda Prelude“ avarijos sostinės Fabijoniškių rajone. Pagal antradienį paskelbtą galutinį verdiktą, vaikino organizme rasti narkotikų pėdsakai netapo įrodymu, kad eismo tragediją jis sukėlė apsvaigęs.
Sostinėje, kurios nesaugo greičio matuokliai, daugėja šiurpių avarijų
„Honda Prelude“ avarijos vietoje sostinės Fabijoniškių rajone. / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip žinoma, 2011-ųjų metų gegužės 22 dieną sostinės Fabijoniškių mikrorajone esančią S.Nėries gatvę sudrebino avarija, kai Ramūno Balkūno vairuojamas automobilis „Honda“ vertėsi, čiuožė stogu per šaligatvį ir pražudė vaikiną bei kūdikį, dar penki žmonės, įskaitant patį vairuotoją, buvo sužeisti (keli iš jų sunkiai).

Pirminiu nuosprendžiu R.Balkūnui buvo skirta 10 metų nelaisvės bausmė, be to, iš jo priteista per 800 000 litų žalai atlyginti.

Bylą išnagrinėjus apeliacine tvarka, bausmė sutrumpinta iki 8 metų nelaisvės, nes nebuvo įrodyta, kad avariją R.Balkūnas padarė apsvaigęs nuo narkotikų. Be to, ieškinių suma sumažinta iki 300 000 litų.

Byla teisme
Ramūnas Balkūnas teisme

Prokuratūra kasacine tvarka kreipėsi į LAT, siekdama, kad R.Balkūnas būtų pripažintas kaltu dėl avarijos, kurią padarė būdamas apsvaigęs nuo narkotikų.

Antradienio popietę LAT paskelbė, kad prokurorų teisines pretenzijas be išlygų atmetė.

Aukščiausiojo Teismo teisėjų kolegija, kurią sudarė Viktoras Aidukas (pirmininkas), Valerijus Čiučiulka (pranešėjas) ir Albinas Sirvydis, sutiko su įsiteisėjusį nuosprendį paskelbusio Vilniaus apygardos teismo argumentais, kad vairuotojo apsvaigimas nuo kvaišalų šiuo atveju nėra įrodytas ir negali būti inkriminuojamas kaip vairuotojo kaltę sunkinanti aplinkybė.

LAT vertinimu, nors tyrimo metu R.Balkūno organizme buvo rasta amfetamino pėdsakų, jų neužtenka norint konstatuoti, kad ir avariją vairuotojas padarė apsvaigęs. Kvaišalų pėdsakai organizme gali būti aptinkami ir asmeniui išsiblaivius, praėjus kelioms dienoms, savaitėms ar net mėnesiui po jų vartojimo.

Šiandienė Aukščiausiojo Teismo nutartis R.Balkūno avarijos byloje yra galutinė ir neskundžiama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius