-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Krėtė medicinos įstaigą Klaipėdoje: po 26 kratų 8 sulaikyti asmenys

8 žmonės Klaipėdoje buvo sulaikyti po pareigūnų atliktų kratų vienoje privačioje medicinines paslaugas teikiančioje bendrovėje. Įtariama, kad įmonėje buvo vedama apgaulinga finansų apskaita. Iš viso buvo atliktos 26 kratos. Aiškėja, kad įmonė sukčiavo teikdama plastinės chirurgijos paslaugas, taikydami mažesnį PVM tarifą.
Krūtų implantai
Įtariama, kad plastinės chirurgijos paslaugas teikusios medicininės įstaigos vadovai piktnaudžiavo vesdami buhalteriją / Vida Press nuotr.

Šiam ikiteisminiam tyrimui vadovauja ir jį organizuoja Klaipėdos apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai, o jį atlieka Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai.

Atliekant tyrimą šių metų birželio 20 d. buvo atliktos 26 kratos Klaipėdos apskrityje. Jų metu paimti grynieji pinigai, daug tyrimui reikšmingų apskaitos dokumentų, kompiuterinės technikos, ambulatorinių asmens sveikatos istorijų.

Iš viso šiuose proceso veiksmuose dalyvavo apie 70 teisėsaugos pareigūnų ir specialistų.

Aštuoniems asmenims įteikti pranešimai apie įtarimus bei atliktos jų apklausos. Tyrimas atliekamas dėl neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimo ir apgaulingo apskaitos tvarkymo.

Ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia įtarti, kad įmonės akcininkas kartu su įmonės direktore, veikdami bendrai su buhalterines paslaugas teikiančios įmonės buhaltere ir įtraukdami į šią galimai nusikalstamą veiką jų vadovaujamos įmonės darbuotojus, bendrovės buhalteriniuose dokumentuose neapskaitė ne mažiau kaip 216 000 eurų, gautų už suteiktas paslaugas.

Įtariama, kad įmonės vadovai, galimai žinodami, kad plastinės chirurgijos, kosmetinės chirurgijos ir estetinės operacijos, kurios nėra susijusios su ligų gydymais ar sveikatos sutrikimais (pvz. krūtų didinimo, raukšlių ir odos pertekliaus pašalinimo ir kt.), turi būti apmokestinamos 21 proc. PVM tarifu, pacientams to nežinant, medicinos dokumentuose nurodydavo medicininę indikaciją, dėl kurios reikalingas gydymas.

Tokiu būdu vietoje 21 proc. PVM pritaikydavo lengvatinį 0 proc. PVM tarifą.

Įtariama, kad bendrovė neapskaičiavo, nedeklaravo ir nesumokėjo į valstybės biudžetą mokesčių ir įmokų, kurių suma viršija 750 MGL (37,5 tūkst eurų).

Baudžiamasis kodeksas tam, kas apgaulingai tvarkė ir (arba) organizavo teisės aktų reikalaujamą finansinę apskaitą, numato baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki ketverių metų. Tas, kas siekdamas išvengti mokesčių, kurių suma viršija 750 MGL, įrašė į deklaraciją žinomai neteisingus duomenis apie asmens pajamas, pelną, turtą ar jų naudojimą ir pateikė juos valstybės įgaliotai institucijai, gali būti baudžiamas laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius