Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kriminalinis komiksas pasienyje: lašinius baltarusis slėpė striukėje, kontrabandą – po agurkais

Į Lietuvą per Raigardo punktą vykęs baltarusis nedidelį kontrabandinių rūkalų kiekį bandė užmaskuoti stiklainiais su agurkais. Vyras taip pat įtariamas norėjęs įsivežti lašinių paltį, kurią slėpė prie kūno po striuke, bei nelegalaus alkoholio.
Bylos įkalčiai
Sulaikytasis ir jo bylos įkalčiai / VSAT nuotr.

VSAT Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų pasienio užkardos pareigūnai trečiadienį Raigardo kontrolės punkte tikrino į Lietuvą įvažiuojančio automobilio „Ford Mondeo“ baltarusiškais numeriais ir jo vairuotojo, 40-mečio Baltarusijos piliečio, dokumentus. Jie buvo tvarkingi. Užsienietis deklaravo turįs du pakelius cigarečių, t. y. leistiną vienam asmeniui įvežti iš Baltarusijos rūkalų kiekį.

Užsienietis judėjo nerangiai, jo striukė atrodė nenatūraliai išsipūtusi.

Druskininkų pasieniečiai atkreipė dėmesį, kad vyro dėvėta striukė yra nenatūraliai išsipūtusi, o jo judesiai – nerangūs. VSAT pareigūnai paprašė striukę prasegti. Paaiškėjo, kad baltarusis prie kūno slėpė lašinių paltį. Mėsos gaminius iš Baltarusijos įvežti draudžiama, todėl lašinius teko išmesti į specialų Raigardo punkte esantį tam skirtą konteinerį.

Ant automobilio „Ford Mondeo“ grindų prie galinės sėdynės gulėjo krepšys. Jį prasegę pasieniečiai pamatė sudėtus stiklainius su agurkais. Manoma, kad jie galėjo būti bandomi naudoti kaip maskuotė krepšyje esančiam dvigubam dugnui – esą pamatę agurkus pareigūnai daugiau krepšio turiniu nesidomės. Druskininkų pasieniečiai vis dėlto pasidomėjo, kas yra atsegamame krepšio dugne, ir ten rado 22 pakelius cigarečių „King“ ir „Monte Karlo“ be akcizo ženklų.

VSAT nuotr./Bylos įkalčiai
VSAT nuotr./Bylos įkalčiai

Baltarusis turėjo ir stipraus alkoholio. Vienas asmuo į Lietuvą jo teisėtai gali įsivežti pusę litro. Užsienietis svaigalų gabeno triskart daugiau.

Toliau tyrimo dėl šio kontrabandos atvejo ėmėsi muitininkai.

VSAT nuotr./Bylos įkalčiai
VSAT nuotr./Bylos įkalčiai

Baltarusiui gresia bauda nuo 200 iki 1 120 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius