Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kriminalistai sostinėje aptiko 2,5 tonas falsifikuotos „Kremliaus degtinės“

Vasario 9-osios rytą patikrinę vieną iš Vilniaus Naujininkų gyvenamųjų namų, Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai sulaikė beveik 2,5 tonas, įtariama, falsifikuotos degtinės „Kremliovskaja vodka“. Ten pat sulaikyti ir 5 asmenys – Lietuvos, Latvijos, Baltarusijos ir net Moldovos piliečiai, įtarti nelegalaus alkoholio gabenimu ir sandėliavimu.
Nelegalus alkoholis
Nelegalus alkoholis / Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr.
Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr./Nelegalus alkoholis
Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr./Nelegalus alkoholis

„Namo kieme pareigūnai užklupo prie dviejų automobilių – krovininio „Man“ ir mikroautobuso besidarbuojančių asmenų grupę. Iš viso buvo sulaikyti 5 asmenys, tikras „internacionalas“ – turintys Lietuvos, Latvijos, Baltarusijos ir net Moldovos pilietybes. Vyriškiai, panašu, kaip tik ruošėsi iškrauti atgabentą alkoholį – „Man“ puspriekabėje prie palečių su alkoholio dėžėmis jau buvo pastatytas palečių gabenimo vežimėlis“, – rašoma pranešime žiniasklaidai.

Abiejose mašinose pareigūnai teigia radę didelį kiekį nelegalaus alkoholio – 2 480 litrų degtinės „Kremliovskaja vodka“ ir „Vladimir Monomach“. Preliminariais duomenimis svaigalai veikiausiai falsifikuoti – visi buteliai be banderolių, šiuo metu muitinės laboratorijoje atliekama jų ekspertizė.

MKT Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis, tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokurorai.

Pareigūnai tikina manantys, kad šis nelegalaus alkoholio krovinys į Lietuvą įvežtas iš Latvijoje veikiančio spirito fabriko.

Analogišką falsifikuotų svaigalų siuntą – apie 2 tūkst. tokios pat degtinės „Kremliovskaja vodka“ muitinės kriminalistai Vilniuje sulaikė 2017 m. lapkritį. Alkoholį iš Latvijos į Vilnių atvežė Rusijos pilietis.

Dar 3 tonas nelegalaus (manoma – irgi latviškos kilmės) spirito MKT pareigūnai 2017 m. gruodžio viduryje sulaikė Kaune.

„Nuo 2017 m. antrojo pusmečio MKT analitikai fiksuoja pokyčius nelegalioje alkoholio rinkoje. Stiprėja tendencija, kai į Lietuvą vis dažniau įvežami falsifikuoti alkoholiniai gėrimai arba tokių gėrimų gamybai reikalinga žaliava“, – rašoma pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius