-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Kruvini greitieji kreditai: sutuoktiniams iš Švenčionėlių – 15 ir 17 metų kalėjimo už cinišką merginos nužudymą

Vilniaus apygardos teismas penktadienį už merginos nužudymą, siekiant nuslėpti neteisėtai jos vardu imtus greituosius kreditus, kalėti ilgus metus nuteisė sutuoktinių Subočių porą iš Švenčionėlių. Beje, iki suėmimo jiedu augino tris vaikus, dabar juos globoja giminaičiai.
Nuosprendžio paskelbimas sutuoktiniams Subočiams.
Rasa Subočienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Jevgenijus Subočius už grotų praleis 17 metų. Septynerius metus turės būti kalėjime, likusius – pataisos namuose.

Jo žmona Rasa Subočienė taip pat pripažinta kalta dėl nužudymo, jai skirta 15 metų laisvės atėmimo bausmė.

„Kaltė yra įrodyta“, – sakė teisėjas Artūras Pažarskis.

Trims poros apgautiems asmenims priteista po 500, 1 tūkst. ir 1,7 tūkst. litų turtinei žalai atlyginti.

Nužudytos merginos šeimai iš poros priteista 80 tūkst. litų neturtinei žalai atlyginti. Vienai greitųjų kreditų bendrovei nuteistieji turės sumokėti 8 tūkst., o kitai – daugiau nei 7 tūkst. litų.

39 metų J.Subočius ir jo sutuoktinė 25 metų R.Subočienė nuteisti už bejėgiškos būklės asmens nužudymą iš savanaudiškų paskatų, neteisėtu elektroninės priemonės panaudojimu ir sukčiavimu.

Pasak prokuratūros, sutuoktiniai prieš porą metų kitų asmenų vardu ėmė greituosius kreditus – po kelis šimtus litų. Vienos merginos vardu jie paėmė greitųjų kreditų daugiau nei už 21 tūkst. litų. Kad apgaulė nepaaiškėtų ir nebūtų pranešta policijai, moteris buvo nužudyta. Prieš nužudymą, mergina buvo apsvaiginta alkoholiu.

Kaip skelbė prokuratūra, 2011–2012 metais Subočiai pagal iš anksto parengtą planą, pasiskirstę konkrečias užduotis ir vaidmenis, panaudojo dviejų žmonių duomenis greitųjų kreditų paslaugoms gauti ir taip neteisėtai įgijo svetimą turtą.

2012 metų Švenčionių rajone gegužę Staškinės ežere rastas moters lavonas. Nelaimėlė buvo pririšta metaline grandine prie grotų ir nuskandinta...

Bylos duomenimis, kaltinamieji pasirinko dvi aukas. Pirmuoju atveju jie naudojo J.Ch. tapatybės duomenis, pakankamus finansinei operacijai inicijuoti, juos realizavo ir, pasinaudodami jos vardu, neteisėtai savo naudai įgijo 15 tūkst. 650 litų.

Antruoju atveju, veikdami pagal tokią pačią schemą, kaltinamieji, panaudoję A.K. asmenybės identifikavimo bei elektroninės mokėjimo kortelės duomenis, neteisėtai įgijo daugiau kaip 21 tūkst. 500 litų. Įgiję pinigus, jie moterį nužudė, kad ši nepraneštų apie įvykdytus nusikaltimus teisėsaugos institucijoms.  

Bylos tyrimą kontroliavęs prokuroras Liutauras Rudzevičius yra sakęs, kad „tai buvo labai gerai suplanuota žmogžudystė su detaliai apgalvotais atsitraukimo keliais“.

2012 metų Švenčionių rajone gegužę Staškinės ežere rastas moters lavonas. Auka buvo pririšta metaline grandine prie grotų ir nuskandinta. 2012 metų birželį teisėsaugos pareigūnai sulaikė įtariamuosius, teismas leido juos suimti.

Vyras ir žmona nuosprendžio klausėsi būdami suimti, abu anksčiau jau buvo teisti. Pora augino tris vaikus, 2012  metais tėvams patekus už grotų, juos prižiūri giminaičiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius