Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kryžių kalno padegimu įtariamas vyras gali atsakyti už savo veiksmus

Kryžių kalne šių metų balandį gaisrą sukėlęs vyras gali atsakyti už savo veiksmus, pirmadienį pranešė Šiaulių prokuratūra, gavusi Valstybinės teismo psichiatrijos tarnybos išvadą dėl jo psichinės būklės.
Kryžių kalnas
Kryžių kalnas / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Nustatyta, kad įtariamasis J.V. yra pakaltinamas, įvykio metu jis galėjo suprasti savo veiksmų esmę ir juos valdyti. Panevėžietis jam inkriminuojamos nusikalstamos veikos padarymo metu nesirgo lėtiniu psichikos sutrikimu bei nebuvo laikino psichikos veiklos sutrikimo būsenoje, nustatė teismo psichiatrai.

Dėl šio vyro Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariate atliekami du ikiteisminiai tyrimai: vienas jų – dėl Kryžių kalno padegimo, o kitas – dėl grasinimo padegti Panevėžio apygardos prokuratūrą.

Ikiteisminiame tyrime dėl Kryžių kalno padegimo vyrui pareikšti įtarimai dėl turto sunaikinimo visuotinai pavojingu būdu, o tyrime dėl grasinimo padegti prokuratūrą – dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimo.

Šiuo metu įtariamajam yra skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Nedidelis gaisras Kryžių kalne buvo gesinamas maždaug 10 kvadratinių metrų plote. Prie kalno viršūnės degė mediniai kryžiai. Gaisras užgesintas maždaug per dešimt minučių.

72 metų įtariamasis pareigūnams patvirtino viešai žiniasklaidoje išsakytus savo žodžius ir poelgio motyvus. Įtariamasis pripažino, kad, padegdamas Kryžių kalną, jis padarė nusikaltimą. Tai padaryti jį privertusi, jo asmeniniu vertinimu, teismų vykdoma neteisybė jo ir jo šeimos atžvilgiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius