Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 19 /13:15

Kūdikio palaikus po lova slėpusią moterį teismas leido laikyti suimtą 2 mėnesius

Sekmadienį į Vilniaus miesto apylinkės teismą atvežta moteris, įtariama po lova slėpusi kūdikio palaikus. Dvarčionyse juos aptiko moters tėvai. Įtariamąją buvo prašoma suimti trims mėnesiams. Gimdyvė savo kaltę iš esmės pripažįsta. Teismo paskirtos griežčiausios kardomosios priemonės terminas – 2 mėn.
Teismo posėdis
Sulaikyta įtariamoji vedama į teismą kaip įmanydama slėpė veidą / Luko Balandžio / 15min nuotr.

25 metų įtariamoji po intensyvių policijos paieškų penktadienį vakare buvo sulaikyta bute sostinės Žirmūnų rajone. Moteris uždaryta į areštinę.

Baigiantis 48 valandų pirminio sulaikyto terminui, sekmadienį prieš vidurdienį prokuratūra kreipėsi į teismą su prašymu leisti įtariamąją suimti trims mėnesiams.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tyčinis naujagimio gyvybės atėmimas gali būti baudžiamas laisvės atėmimu nuo 8 metų. Tačiau kol kas pareigūnai šio sunkaus straipsnio moteriai neinkriminuoja. Gimdyvei pareikšti įtarimai pagal BK 131-ąjį straipsnį, kuris atspindi specifinę, gimdymo nulemtą motinos emocinę būseną.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Įtariamojoi Ilona
Luko Balandžio / 15min nuotr./Įtariamoji teisme

„Motina, dėl gimdymo nulemtos būsenos nužudžiusi savo naujagimį, baudžiama areštu arba laisvės atėmimu iki 5 metų“, – skelbia BK straipsnis „Naujagimio nužudymas“.

Kūdikio ketino atsikratyti

Dvarčionyse gyvenantys moters tėvai į maišelį suvyniotus kūdikio palaikus aptiko vasario 17 d. apie 15 val., tvarkydami kambarį.

Pareigūnams vilniečiai tvirtino dukters nematę apie dvi savaites. Manyta, kad mažiausiai tiek laiko po lova galėjo išgulėti ir negyvas naujagimis.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, vaikas gimė namuose maždaug prieš keturias savaites. Nėščioji nuo aplinkinių nuslėpė, kad laukiasi. Ar vaikas gimė gyvas, mėgins išsiaiškinti ekspertai. Kokios lyties buvo mažylis, kol kas taip pat nėra nustatyta. O motina sako to net neužfiksavusi, nes apskritai vaiko nelaukė, ketino nunešti ir palikti jį ligoninėje.

Kaip ir kada kūdikis mirė, įtariamoji paaiškinti negali. Kūnelį jį esą pasiliko tam, kad pavasarį atšilus žemei galėtų užkasti.

Prokuratūros atstovų prašymą išnagrinėjusi sostinės teismo ikiteisminio tyrimo teisėja sekmadienį per pietus paskelbė, kad leidžia laikyti šią įtariamąją suimtą mažiausiai 2 mėnesius. Šiandienė Vilniaus miesto apylinkės teismo nutartis dar neįsiteisėjo, per 5 dienas ji gali būti skundžiama apeliacine tvarka aukštesnės instancijos Vilniaus apygardos teismui.

Sukrėtė Dvarčionių bendruomenę

Kaip jau pasakojo 15min, socialinio tinklo „Facebook“ „Dvarčionių bendruomenės paskyroje gyventojai ėmė baisėtis šiurpiu įvykiu. Į aptarimą, ieškant atsakymo, kodėl, įsitraukė ir įtariamosios kaimynė bei buvęs jos klasės draugas.

Įtariamosios buvęs klasės draugas Andrejus 15min pasakojo, kad su įtariamąja Ilona buvo pažįstamas nuo pirmos klasės.

Andrejus sakė sutikęs moterį prieš mėnesį ir nė nepastebėjęs, kad ji laukiasi: „Net nesimatė, kad nėščia.“

Įtariamoji turi dvi mažametes, kurios auga savaitiniame darželyje. Su mirusio kūdikio tėvu vilnietė santykių pastaruoju metu esą nebepalaikė ir jis apskritai nieko nežinojo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius