Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kuršėniškiui automobilio parduoti nepavyko, todėl inscenizavo jo vagystę

44 metų kuršėniškis Egidijus Olišauskas, troškimą pasipelnyti nutaręs įgyvendinti apgaudamas policijos pareigūnus ir draudimo bendrovę, patyrė fiasko ir už sukčiavimą gavo 19 tūkst. 500 litų baudą.
Parduodamas automobilis
Iliustracinė nuotrauka:automobilio rakteliai / 123FR nuotr.

2011 metais, būdamas bendrovės „Masada“ direktoriumi, vyras iš savo įmonės įsigijo automobilį „Mazda MPV“ ir nutarė jį parduoti. Kaip pats pripažino, parduoti jo nepavyko, tad surezgė planą, kaip panaudoti automobilį, kad jis atneštų 15 tūkst. 500 litų pelną. Kadangi transporto priemonė buvo drausta kasko draudimu, E.Olišauskas nutarė inscenizuoti automobilio vagystę ir gauti išmoką iš draudimo bendrovės.

Šiaulių apskrities VPK praneša, kad kuršėniškis paprašė žmonos brolio Sauliaus Špaltausko surasti žmogų, kuris padėtų atsikratyti automobilio. Šis tokį asmenį surado ir paprašė automobilį išardyti bei parduoti detalėmis arba kaip metalo laužą.

Rugsėjo viduryje E.Olišauskas automobilį su dokumentais ir rakteliais paliko prie K.Korsako g. esančios parduotuvės ir apie tai pranešė savo giminaičiui, kuris informaciją perdavė automobiliu atsikratyti turėjusiam asmeniui. Šis su draugu automobilį nuvairavo į Kaune esančią automobilių supirktuvę, prekiaujančią naudotų automobilių detalėmis, gavo už jį 4 tūkst. litų, kuriuos kaip uždarbį už paslaugą pasiliko sau, o savininkui grąžino automobilio dokumentus ir raktelius.

Rugsėjo 19 d.  automobilio savininkas  E.Olišauskas policijai pranešė apie automobilio „Mazda“ vagystę. Vyras, nors ir įspėtas dėl atsakomybės už melagingą pranešimą, pareigūnams melavo, kad automobilį paliko Šiauliuose, prie Lyros g. esančio prekybos centro, jį užrakino ir įjungė signalizaciją, o po valandos mašinos jau nebebuvo. Pareigūnai dėl vagystės  pradėjo ikiteisminį tyrimą bei „pavogtojo“ automobilio paiešką.

Paieška juos atvedė į vieną Kauno supirktuvę, kurioje, deja, buvo rasta ne automobilis, o tik jo detalės. Štai tada ir pradėjo aiškėti tiesa. Taigi pareigūnai, paaukoję daug laiko inscenizuoto nusikaltimo tyrimui, buvo priversti jį nutraukti ir pradėjo kitą ikiteisminį tyrimą - už tai, kad E.Olišauskas melagingai pranešė apie nebūtą nusikaltimą ir kėsinosi apgaule gauti draudimo išmoką jam buvo pareikšti įtarimai ir vyras sėdo į teisiamųjų suolą. Kartu ten nusitempė ir Saulių Špaltauską, kurį įvėlė į šią istoriją. Pastarajam  pareikšti įtarimai dėl pasikėsinimo sukčiauti. Teismas, išnagrinėjęs šią bylą   Egidijui Olišauskui skyrė 19 tūkst. 500 litų baudą, o Sauliui Špaltaskui -10 tūkst. 400 litų baudą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius