-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kuršėnuose nepilnamečiai plėšikai susekti pagal pėdsakus sniege

Vasario 9-osios naktį Šiaulių rajone, Kuršėnuose, Durpynų gatvėje, gyvenantis 58 metų vyras susikovė su dviem į jo namų valdą įsibrovusiais jaunuoliais, patyrė traumą, tačiau savo turtą apsaugojo.
Darius Milinavičius
Antrankiai. Asociatyvi nuotr. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Apie pusę trijų nakties namo šeimininkas pastebėjo, kad iš jo sandėliuko skverbiasi žibintuvėlio šviesos spinduliai. Įtardamas, kad apsilankė nekviesti svečiai, vyras pasičiupo po ranka pasitaikiusią lazdą ir pravėrė sandėliuko duris.

Vienam įsibrovėliui spėjęs trinktelėti lazda, pats irgi pajuto smūgį į galvą. Galimai kirvio pentimi vyrui trinktelėję ilgapirščiai spruko pro duris, palikę šalia jų stovintį maišą, prikrautą įvairių  aliumininių detalių.

Galiausiai ieškomųjų pėdos pareigūnus vėl atvedė į Durpynų gatvę

Į įvykio vietą atvykę policijos pareigūnai pirmiausia iškvietė medikus šeimininkui, nes iš jo galvos sruveno kraujas. Nukentėjusysis apibūdinti jaunuolių negalėjo, tačiau teigė, kad jiems galėtų būti apie 15 metų.

Todėl vieni policijos pareigūnai pasiliko stebėti netoliese esančios K.Donelaičio gatvės, kurios viename namų gyveno nurodyto amžiaus jaunuoliai, pagal turimą informaciją, užsiimantys analogiškomis vagystėmis. Kiti pareigūnai nusekė sniege paliktais pėdsakais.

Pareigūnai jais nusekė bėgčia. Ilgapirščių paliktos pėdos pareigūnus vedžiojo net keletą kilometrų pakrūmėmis, laukais ir geležinkelio bėgiais. Dėl sniego trūkumo vietomis pėdsakai dingdavo, pareigūnai juos ir vėl atrasdavo. Į pagalbą patruliams iš Šiaulių buvo atvežtas tarnybinis šuo.

Galiausiai ieškomųjų pėdos pareigūnus vėl atvedė į Durpynų gatvę, netoli vietos, kur buvo pasikėsinta įvykdyti vagystę, ir čia dingo. Pareigūnai ėmė tikrinti šio gyvenamojo kvartalo gatveles ir namų kiemus.

Nieko neradę, visi patraukė link K.Donelaičio gatvės, kur, pareigūnų duomenimis, gyveno galimai vagystes darantys nepilnamečiai. Už ūkinio pastato buvo pastebėti to paties rašto avalynės atspaudai kaip ir nusikaltimo vietoje. Įtariamųjų paieškos pradžioje jų čia nebuvo.

Pėdsakai link ūkinio pastato per daržą vedė iš gretimo namo kiemo. Tapo aišku, kad ilgapirščiai pasislėpė ūkiniame pastate. Iš čia policijos pareigūnai juos ir ištraukė – 15-metis bei 16-metis atsidūrė areštinėje. Jiems pradėti du ikiteisminiai tyrimai ir pareikšti įtarimai dėl vagysčių bei nežymaus sveikatos sutrikdymo. Vasario 10 d. teismas mėnesiui sankcionavo jų suėmimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius