Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kvaišalais Vilnių šėrusi gauja – veidu į asfaltą (nuotraukos, video)

Vilniaus apygardos teismas atvertė vienos įspūdingiausių narkotikų prekeivių gaujos bylą. Jie buvo ginkluoti, bebaimiai, įtakingi ir turtingi. Rūpindamiesi sportine forma ir įvaizdžiu, jie treniruodavosi šaudydami karjeruose ir pozuodavo su ginklais prie prabangių automobilių. Tačiau vieną dieną specialiosios pajėgos šiuos veikėjus sostinės gatvėse suguldė veidais į asfaltą, o šį pirmadienį dešimtys įtariamųjų gaujos narių stojo prieš teismą.
Teismo salėje
Teismo salėje būrį kaltinamųjų, iš kurių 12 yra suimti, saugojo ir prižiūrėjo įspūdingos pareigūnų pajėgos. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pirmadienio ankstų rytą Vilniaus apygardos teismo teisėjas Arūnas Kisielius atvertė sunkiasvorę baudžiamąją bylą dėl šaunamaisiais ginklais ginkluoto nusikalstamo susivienijimo organizavimo, disponavimo labai dideliu kiekiu narkotinių ir psichotropinių medžiagų ir kitų nusikaltimų.

Prieš teismą stojo šie 27 kaltinamieji: Remigijus Byčius, Genrik Lisovskij, Jonas Dačka, Andrej Denis, Jurij Zadirenko, Jelena Serebrianskaja, Artūras Rumbutis, Mariana Riabčenko, Sergejus Lisogurskis, Andrej Šnipov, Jurijus Šikanovas, Anar Farzalijev, Jurij Jarmolkovič, Edvard Bražickij, Sergej Kozlenkov, Andrej Klimčenkov, Liana Griškova, Romas Buinovskij, Artūr Buinovskij, Žaneta Tomaševič, Anželika Tomaševič, Gitana Čiuščeva, Ruslanas Apenkinas, Andrius Matulaitis, Mykolas Dačka, Viačeslavas Bogdanovas ir Ježi Karazo.

12 iš jų yra suimti.

S.Kozlenkovą prieš pat posėdį ištiko priepuolis ir jį išvežė medikai.

Apie gaujos sutriuškinimą ir šios bylos perdavimą į teismą 15min.lt rašė jau pernai (žr. susijusius straipsnius).

Vadinamajai Lapino nusikalstamai grupuotei, kurios lyderiu laikomas Justas Belousovas dar nepagautas, iš viso priklausė per 60 asmenų.

Šios dienos teismo posėdyje buvo nustatytos kaltinamųjų asmenybės. Kai kurios jų yra gana spalvingos.

Pavyzdžiui, paaiškėjo, kad A.Rumbutis yra chemijos specialybės studentas iš Kauno. 

G.Lisovskis – bedarbis, visuomeniniais pagrindais dirbęs partijos „Tvarka ir Teisingumas“ sostinės Šeškinės mikrorajono skyriuje.

Kaltinamoji G.Čiuščeva kūdikių namuose dirba aukle.

Medikų išvežtam kaltinamajam nedalyvaujant, pirmadienį teismas neturėjo galimybės išklausyti kaltinamojo akto ir pradėti bylos nagrinėjimo iš esmės. Vienas procesą kuruojančių prokurorų tik paprašė prijungti prie bylos 4 tomus naujos medžiagos.

Proceso dalyviai taip pat suderino būsimų posėdžių datas.

VIDEO: 15min.lt - teismo bandymas atversti Lapino gaujos bylą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius