Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kybartuose sustabdyta kontrabanda: vietoj oro pagalvės – nelegalios cigaretės

Rugpjūčio 7-ąją Kybartų kelio poste muitinės pareigūnams įkliuvo lietuvis, bandęs iš Rusijos į Lietuvą lengvuoju automobiliu „Volkswagen Passat“ atgabenti nelegalių cigarečių už beveik 4 tūkst. eurų, – pranešimu spaudai informuoja Kauno teritorinė muitinė.
Sulaikyta kontrabanda
Sulaikyta kontrabanda / Kauno teritorinės muitinės nuotr.

Apie 9 valandą ryto į Kybartų kelio postą automobiliu „Volkswagen Passat“ atvažiavęs K.B., bandydamas suklaidinti muitinės pareigūnus, žodžiu deklaravo gabenantis tik leidžiamą kiekį akcizinių prekių – degalus automobilio kuro bake, 1 l alkoholio ir 2 pakelius cigarečių.

Tačiau muitinės ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnams kilo įtarimų, kad automobilyje akcizinių prekių gali būti ir daugiau, todėl jie nutarė transporto priemonę patikrinti detaliau.

Muitinio tikrinimo metu nustatyta, kad vyriškis gabeno ne tik deklaruotus 2 pakelius cigarečių. Automobilio atsarginiame rate, keleivio oro pagalvės vietoje ir kuro bake įrengtose slėptuvėse pareigūnai rado dar ir 1 170 pakelių paslėptų cigarečių „Compliment Super Slims“ ir „Denim“, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais siekia 4 tūkst. eurų.

Muitinės pareigūnai sulaikė ir cigaretes, ir automobilį, o vairuotojui surašė administracinio nusižengimo protokolą. Už šį pažeidimą jam gresia piniginė bauda nuo 2,7 iki 6 tūkst. eurų, tabako gaminių ir transporto priemonės konfiskavimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius