Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kyšininkavusiam NŽT specialistui S.Lukaičiui – treji metai kalėjimo

Klaipėdos apygardos teismas kaltu dėl kyšininkavimo pripažino buvusį Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) prie Žemės ūkio ministerijos Klaipėdos miesto ir Neringos skyriaus vyriausiąjį specialistą Saulių Lukaitį.
Eurai
Eurai / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Teismas specialistui skyrė trejų metų laisvės atėmimo bausmę ir jos vykdymą atidėjo trejiems metams, bausmės vykdymo laikotarpiu nuteistajam uždrausta išvykti iš gyvenamosios vietos ribų be leidimo, taip pat atimta teisė trejus metus dirbti valstybės tarnyboje.

„STT Klaipėdos valdybos pareigūnai, atlikdami ikiteisminį tyrimą, nustatė, kad S.Lukaitis, būdamas valstybės tarnautojas, savo naudai iš vienos bendrovės direktoriaus reikalavo 10 tūkst. eurų kyšio už tai, kad jis, vykdydamas savo tarnybines funkcijas ir atlikdamas žemės sklypo kadastrinių matavimų bylos patikrinimą, užfiksuotų tikrovės neatitinkančius duomenis ir taip sudarytų prielaidas suinteresuotam asmeniui nuomotis Klaipėdos mieste valstybinės žemės sklypą, 0,2406 ha didesnį nei pastatams eksploatuoti būtina pagal jų tiesioginę paskirtį“, – rašoma pranešime žiniasklaidai.

Ikiteisminį tyrimą kontroliavo ir jam vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius. Klaipėdos apygardos teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius