Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

L.Baltrūnas „švenčia“ bylos metines: „Liemenė grąžinta, apykojė nuimta, bet žmonos namas areštuotas“

Spalio 15-ąją lygiai prieš metus prasidėjusi baikerio Aivaras Kilkaus-Kumpio mįslinga dingimo istorija Laurynui Baltrūnui-Obliui reiškia taip pat jau 12 mėnesių užsitęsusį įtarimų, teisinės kovos ir nežinomybės laikotarpį. Kokie buvo pastarieji įtariamojo metai? Į šį 15min klausimą L.Baltrūnas atsakė suformuluodamas 9 punktus, nesileisdamas į išvedžiojimus, bet sudėliodamas esminius, jo nuomone, akcentus.
Laurynas Baltrūnas-Oblius teisme
Laurynas Baltrūnas-Oblius teisme / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Pasiguodęs, kad „šitame reikale viskas juda vėžlių žingsniais“, Laurynas Baltrūnas (kaip ir jo advokatas) konstatavo, kad esminė situacija per metus išliko nepakitusi.

Vis dėlto 41 metų baikeris ryžosi savo nuožiūra išdėstyti, jo žodžiais tariant, sausus faktus:

1. Liemenė su „Vorai MC“ atributika man grąžinta;

2. Visos kitos klubo liemenės su „Vorai MC“ atributika grąžintos;

Įtarimai mano žmonai Daivai nepanaikinti, nors liemenė, „kurią ji slėpė“, grąžinta.

3. Įtarimai mano žmonai Daivai nepanaikinti, nors liemenė, „kurią ji slėpė“, grąžinta;

4. Mano sutuoktinei priklausantis sklypas ir namas, kuriame gyvena mažamečiai vaikai, areštuotas;

5. Man apykojė nuimta;

6. Su byla nei man, nei advokatams susipažinti neleidžiama;

7. Man draudžiama bendrauti ir ieškoti kontaktų su 25 asmenimis (giminėmis, Klubo nariais, mechanikais, paaugliais ir pan.);

8. Man draudžiama lankytis bet kokiuose renginiuose, Vilniaus klubhauze, kavinėse, baruose;

9. Man siuvama kita byla, apie kurią uždrausta teikti informaciją žurnalistams.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Laurynas Baltrūnas-Oblius teisme
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Laurynas Baltrūnas-Oblius teisme

15min savaitgalį jau skelbė daugiausiai advokato Rolando Tilindžio įžvalgomis paremtą apžvalgą apie baikerio A.Kilkaus dingimo metines, kuri reziumuota taip: tyrėjai išsikvėpė, o įtariamasis L.Baltrūnas atsikratė apykojės. Įtariamąjį ginantis teisininkas pabrėžė, kad nepaisant teismo sprendimo nuimti L.Baltrūnui apykoję, esminė situacija byloje lieka „patinė“ – nerastas nei gyvas žmogus, nei kūnas, o apie galutinį tyrimo nutraukimą, taip ir neištyrus esmės, šiomis aplinkybėmis taip pat dar neišeina svarstyti.

Tuo metu Lietuvos Respublikos generalinė prokuratūra 15min buvo A.Kilkaus dingimo metinių išvakarėse buvo pranešusi, kad komentuoti jokių bylos aktualijų pareigūnai dabar nelinkę: „Šiuo metu naujos viešintinos informacijos apie vykstantį ikiteisminį tyrimą nėra.“ Jei prokurorai matys galimybę pakomentuoti L.Baltrūno skelbiamus 9 punktus, ši publikacija galėtų būti papildyta.

Vilniaus apskrities VPK nuotr./Aivaras Kilkus ir rastas motociklas
Vilniaus apskrities VPK nuotr./Aivaras Kilkus ir rastas motociklas

Suprasti akimirksniu

  • 2017 m. spalio 15 d. apie 17 val. Aivaras Kilkus motociklu „Harley-Davidson“ išvyko iš namų Vilniuje ir negrįžo, o jo buvimo vieta iki šiol nėra žinoma. Varėnos rajone buvo rastas 41 metų A.Kilkaus motociklas ir jo šalmas.
  • Baikerių gretose Kumpiu vadinto vyro ne vieną dieną įnirtingai ieškojo ne tik šeima, policija, bet ir būriai savanorių, dalis kurių nė nepažinojo Aivaro, tačiau neliko abejingi šiai dramai.
  • Spalio 20 d. įtarimai dėl neteisėto A.Kilkaus laisvės suvaržymo buvo pateikti Laurynui Baltrūnui, o Vilniaus apylinkės teismas leido jį suimti dviem mėnesiams. Gruodžio 14 d. suėmimo terminą leista pratęsti dar dviem mėnesiams.
  • Gruodžio pradžioje šiame tyrime padaugėjo įtariamųjų, jų sąrašą papildė L.Baltrūno bičiulis Darius Matusevičius. Šis baikeris buvo įtariamas tik tuo, kad išvežė A.Kilkaus motociklą į Varėnos rajoną. Jam įtarimai bendrininkavus šiame nusikaltime ir slėpus įkalčius panaikinti.
  • Gruodžio 15 d. policija netikėtai išsivežė apklausai L.Baltrūno žmoną. Moteris, įtariama įkalčių slėpimu, už grotų praleido dvi paras.
  • 2018 m. vasario 19 d. L.Baltrūnas po keturių mėnesių, praleistų Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime, paleistas į laisvę ir iki šiol laukia tyrimo pabaigos namų arešto sąlygomis.
  • 2018 m. liepą teismas pratęsė kardomąją priemonę apykoję dėvinčiam baikeriui L.Baltrūnui, tačiau sušvelnino jam taikomo namų arešto sąlygas – panaikino draudimą dienos metu išvykti tolėliau nuo pastovios gyvenamosios vietos. Vyras įgijo galimybę keliauti po visą Lietuvą, jei tik spėja parvykti į apykojės kontrolės punktą iki šeštos valandos vakaro.
  • Spėliojama, kad tarp L.Baltrūno ir buvusio klubo „Vorai“ nario A.Kilkaus galėjo būti nesutarimų, susijusių su pinigais, garažais. Aplinkybes tyrėjai dar aiškinasi.
  • Baikerių pasaulyje L.Baltrūnas turi Obliaus pravardę. Jis vadinamas žinomiausiu Lietuvos baikeriu. Apie 20 metų gyvuojančiam baikerių klubui „Vorai“ jis vadovavo nuo pat klubo veiklos pradžios.
  • Oblius yra turėjęs nemalonumų su teisėsauga, kai per koncertą Aukštadvaryje apmėtė kiaušiniais homoseksualumo neslepiantį atlikėją Ruslaną Kirilkiną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius