Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laikinas atleidimas teisiamajam nuo korupcinės „Raseinių vandenų“ bylos – dėl COVID-19 simptomų

Korupcijos bylos nagrinėjimas atidėtas dėl kaltinamojo sveikatos būklės, pažymima Šiaulių apygardos teismo pranešime, kuriame tuo pačiu atskleidžiamos esminės šio su „Raseinių vandenimis“ susijusio rezonansinio tyrimo detalės.
Keleivių COVID-19 testavimo paslaugos
Asociatyvi iliustracija: COVID-19 testavimas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šiandien Šiaulių apygardos teismas turėjo pradėti nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje UAB „Raseinių vandenys“ dabar jau buvęs direktorius Stanislovas Bartkus kaltinamas piktnaudžiavimu, svetimo turto pasisavinimu ir iššvaistymu, šiuo metu šioje bendrovėje nuotekų tvarkymo inžinieriumi tebedirbantis Povilas Vežbavičius – turto pasisavinimu ir iššvaistymu, vienos privačios bendrovės direktorius Arvydas Lukminas – dokumentų klastojimu, kitos privačios bendrovės technikos direktorius Kostas Šniolis – turto pasisavinimu ir iššvaistymu.

Visi keturi Raseinių ir Šiaulių rajonuose gyvenantys kaltinamieji anksčiau neteisti. Tačiau bylos nagrinėjimą teismui teko atidėti.

Buvęs bendrovės vadovas savaitgalį pajuto COVID-19 simptomus, šiandien jam atliekamas tyrimas. Kaltinamasis atsiprašė, kad negali dalyvauti teisme.

Paskirtas teismo posėdis šiandien turėjo prasidėti 9.15 val., tačiau apie 8.00 val. Šiaulių apygardos teismas gavo kaltinamojo S.Bartkaus pranešimą, kad į posėdį jis neatvyks. Susirinkusiems teismo proceso dalyviams šią bylą nagrinėjantis teisėjas perskaitė kalinamojo raštą, kuriame nurodoma, kad S.Bartkus savaitgalį pajuto COVID-19 simptomus ir šiandien jam bus atliekamas tyrimas. Kaltinamasis atsiprašė teismo, proceso dalyvių, kad negali dalyvauti teismo posėdyje. Bylos nagrinėjimą teismui teko atidėti.

Bylos duomenimis, nusikaltimas galėjo būti padarytas 2017 metų lapkritį UAB „Raseinių vandenys“, kurios steigėja yra Raseinių rajono savivaldybės taryba, vykdant viešuosius pirkimus dėl buitinių nuotekų tinklų rangos darbų. Per ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad kelių bendrovių grupei laimėjus UAB „Raseinių vandenys“ viešuosius pirkimus, realiai ne visos bendrovės atliko sutartyje numatytus darbus.

Kaip nurodoma kaltinamajame akte, kai kuriuos rangovo turėtus atlikti darbus, tuometinio bendrovės direktoriaus S.Bartkaus nurodymu, vietoje rangovo tuos darbus savo darbuotojų ir technikos pajėgomis atliko patys „Raseinių vandenys“. Tokiu būdu realiai darbus mažesnėmis nei rangovų kainomis, kitomis sąnaudomis atlikus pačiai viešųjų pirkimų organizatorei, dalis įmonės lėšų tokiu būdu galėjo būti iššvaistytos.

Įtariama, kad kaltinamasis S.Bartkus piktnaudžiaudamas tarnybine padėtimi iššvaistė bendrovei „Raseinių vandenys“ priklausantį turtą – daugiau kaip 9 tūkstančius eurų.

Byloje taip pat pateikta duomenų, kad vienos privačios bendrovės vadovas susitarė su dabar jau buvusiu bendrovės „Raseinių vandenys“ direktoriumi S.Bartkumi dėl dalyvavimo Nuotekų perpumpavimo stoties įrangos viešajame pirkime, kurio pasiūlymo kaina galėjo būti nepagrįstai dirbtinai padidinta 4 tūkstančiais eurų.

Pagal tokį susitarimą viešojo pirkimo organizatorė sudarė minėtai įmonei palankias sąlygas tokį pirkimą laimėti. Už tokį palankumą buvusiam bendrovės direktoriui S.Bartkui ir šios bendrovės nuotekų tvarkymo inžinieriui P.Vežbavičiui buvo finansiškai atlyginta.

Byloje yra pareikštas bendrovės „Raseinių vandenys“ 13 427,02 euro ieškinys.

Paskirtų teismo posėdžių datos ir laikas: balandžio 23, gegužės 4 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius